Χρυσή Αυγή: Επίθεση του χρυσαυγίτη δημ. συμβούλου Καλαμαριάς στις παρατάξεις της αριστεράς

Επίθεση κατά των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της αριστεράς εξαπέλυσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς το απόγευμα της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος που στηρίζεται από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας τους για «φασισμό», επειδή ζήτησαν την απομόνωση της νεοναζιστικής οργάνωσης από τις διαδικασίες του δήμου. 

Όπως κατήγγειλε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Αλλιώς», Δημήτρης Αρκούδης, η εν λόγω λεκτική επίθεση έγινε με την ανοχή της προέδρου του ΔΣ και του δημάρχου Καλαμαριάς, ενώ δεν πάρθηκε απόφαση είτε για το ψήφισμα, είτε για την πολιτική απομόνωση της εν λόγω παράταξης.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Καλαμαριάς είναι ο μοναδικός δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης στον οποίο κατήλθε συνδυασμός με την επίσημη στήριξη της Χρυσής Αυγής, εκλέγοντας μάλιστα και έναν δημοτικό σύμβουλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρκούδης, διαπιστώνεται μια γενικότερη προσπάθεια από ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή να απεμπολήσουν οποιοδήποτε παρελθόν συνεργασίας. «Ακριβώς κάτι τέτοιο έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από την παράταξη «Πατριωτική Δύναμη Καλαμαριάς», η οποία είχε την επίσημη στήριξη της Χρυσής Αυγής, και ο εκπρόσωπος της οποίας προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε την στήριξη και τις πολιτικές σχέσεις που είχε με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Αρκούδης, η παράταξή του κατέθεσε αίτημα προς την πρόεδρο του ΔΣ και τον δήμαρχο για την έκδοση ψηφίσματος που θα επιχαίρει την απόφαση του δικαστηρίου αλλά θα αφορά και την πολιτική απομόνωση και τον αποκλεισμό από όλες τις διαδικασίες της «Πατριωτικής Δύναμης Καλαμαριάς», η οποία έλαβε επίσημα την στήριξη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

«Ακούσαμε το πρωτοφανές από τον εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής ότι η κατάθεση του ψηφίσματος έχει ένα αντιδημοκρατικό και φασιστικό χαρακτήρα, μας χαρακτήρισε αντιδημοκράτες και φασίστες και εμάς και τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατέθεσαν αντίστοιχο ψήφισμα. Το δυστυχές ήταν το γεγονός ότι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος ανέχθηκαν να ακουστούν τέτοιες φράσεις από έναν άνθρωπο που έχει λάβει την στήριξη της Χρυσής Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Αρκούδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Αλλιώς» δήλωσε ότι η παράταξη του θα επαναφέρει ξανά το ζήτημα του ψηφίσματος αλλά και των κυρώσεων κατά της δημοτικής παράταξης, ενώ σημείωσε ότι αναμένει την τοποθέτηση και τις πράξεις τόσο της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς, όσο και των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Υπενθύμισε επίσης ότι ο καταδικασθέντας πρώην βουλευτής της Χ.Α. Αντώνης Γρέγος βρέθηκε στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για να εκφράσει την πολιτική του στήριξη στον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Βολτσίδη.

Πηγή: avgi.gr