Φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Φυσικού, Ψυχολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΦΦΑ, Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων και ΣΟΦΕΘ καλούν σε φοιτητικό συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αγίας Σοφίας, σήμερα, Παρασκευή, στις 19.00.

Οι φοιτητές/ φοιτήτριες ζητούν το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα και πιο συγκεκριμένα “να δοθεί έκτακτο κονδύλι για να εξασφαλιστούν τακτικές απολυμάνσεις, να προσληφθεί μόνιμο καθηγητικό προσωπικό, προσωπικό για την καθαριότητα και διάφοροι χώροι να διαμορφωθούν κατάλληλα για τις διαλέξεις, για να μπορέσουν τα τμήματα να σπάσουν σε μικρότερα”.

Στην ανακοίνωσή τους επίσης, συμπεριλαμβάνονται, μέσα σε άλλα, και τα αιτήματα:

"Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για καθαριότητα, συντήρηση, φύλαξη, σίτιση στις εστίες. Να στεγαστούν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές. Υπενοικίαση ξενοδοχείων με κρατική ευθύνη έτσι ώστε να στεγαστούν όλοι οι φοιτητές που θα κάνουν αίτηση  στην εστία και δεν χωράνε. Μόνιμη επιδότηση φοιτητικής κατοικίας στις οικογένειες των φοιτητών σε μηνιαία βάση. Πύκνωση δρομολογίων των αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν τους φοιτητές από και προς τις Σχολές. Δωρεάν μετακίνηση στα υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να επιστρέψουν οι φοιτητές στον τόπο σπουδών τους".