Εκδήλωση: «Πρώην στρατόπεδο Καρατάσου – Ρέμα Ξηροποτάμου: Μοναδικά πολιτιστικά τοπία της Θεσσαλονίκης σε κίνδυνο»

Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού προσκαλεί το κοινό στην εκδήλωση που οργανώνει, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Βιωσιμότητας Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου,  το 2ο Γ.Ε.Λ. Πολίχνης και την Πρωτοβουλία για τα πρώην στρατόπεδα, με θέμα: «Πρώην στρατόπεδο Καρατάσου – Ρέμα Ξηροποτάμου: Μοναδικά πολιτιστικά τοπία της Θεσσαλονίκης σε κίνδυνο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, ώρες 17.00 – 20.30 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο και εντός του αναψυκτηρίου του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

17.00:     Προσέλευση – Εγγραφές.
17.00 – 18.00:     Ξενάγηση στις Περιαστικές Καλλιέργειες στο στρατόπεδο    Καρατάσιου.
18.00 – 18.15:     «Ενημέρωση για το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου», Σάκης Λαζαρίδης,  Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, Πρωτοβουλία για τα πρώην στρατόπεδα.
18.15 – 18.35:     «Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου: Η δυνατότητα της Θεσσαλονίκης για έναν μοναδικό Πολιτιστικό κήπο». Βιβιάννα Μεταλληνού,  Αρχιτέκτων, Ιστορικός περιβάλλοντος.
18.35 – 18.50:     «Το ρέμα Ξηροποτάμου στο πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου. Η ανάγκη προστασίας του»  Γιώργος Μπλιώνης, Βιολόγος, Δρ. Οικολογίας.
18.50 – 19.00:     «Εκπαιδεύοντας τα παιδιά στους ελεύθερους χώρους της πόλης» Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Φιλόλογος, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.
19.00 – 20.30:     Ανοικτή συζήτηση – παρεμβάσεις. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Στέφανος Διαμαντόπουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα λειτουργεί χώρος συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Παύλου Μελά.