Έφυγε ο «ρακοσυλλέκτης» Κώστας Χατζηδουλής

Εφυγε από τη ζωή την Τρίτη ο Κώστας Χατζηδουλής, ένας από τους πιο σημαντικούς μελετητές του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού που κυκλοφορούσε με το παρατσούκλι «ρακοσυλλέκτης».

Το όνομα του Κώστα Χατζηδουλή ήταν, εδώ και δεκαετίες, ταυτισμένο με το λαϊκό τραγούδι, το μουσικό είδος που αγάπησε, ερεύνησε σε βάθος, υπηρέτησε και μεταλαμπάδευσε στις νεώτερες γενιές.

Μας ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο του μέσα από βιβλία που έγραψε μεταξύ των οποίων και τα «Ρεμπέτικα και λαϊκά», «Βασίλης Τσιτσάνης: Η ζωή μου, το έργο μου», «Αρχόντισσα. Το μυστικό μιας ζωής», τις καταγραφές και τις μαρτυρίες του. Πολυάριθμα κείμενά του  δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά, επιμελήθηκε  δισκογραφικές παραγωγές και μουσικές εκδηλώσεις.

Αφιέρωμα στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Σήμερα και αύριο από τις 6 μέχρι τις 7 το απόγευμα, οι εκπομπές του Σιδερή Πρίντεζη στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα είναι αφιερωμένες στο έργο του Κώστα Χατζηδουλή. Θα ακουστούν τραγούδια από δισκογραφικές δουλειές που επιμελήθηκε, ενώ για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν σημαντικοί καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του