«Αρχίζει το ματς» για προσφυγόπουλα και ένστολους

Τον τρίτο του αγώνα πρόκειται να δώσει το  Football Club ARSIS την Παρασκευή 20 Απριλίου, αυτή τη φορά με ένστολους. Πρόκειται για την ποδοσφαιρική ομάδα που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2018 από προσφυγόπουλα, ασυνόδευτους ανήλικους έφηβους και νεαρούς ενήλικες που διαμένουν σε ξενώνες και σε κοινωνικά διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. 

Σκοπός της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής ένταξης  μέσω του αθλητισμού και η προώθηση της κοινωνικής δραστηριότητας μειονεκτούντων παιδιών και νέων. Χρηματοδότης του εγχειρήματος είναι το PIER program- Protection, Integration, Education for Refugees (https://www.pier-program.com/), αρωγός το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδος (https://gr.boell.org/el), ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (http://www.ekth.gr)

Το Football Club ARSIS ετοιμάζεται να δώσει τον τρίτο αγώνα του την Παρασκευή 20 Απριλίου, έναν μόλις μήνα μετά τη σύστασή του. Τα προσφυγόπουλα της ΑΡΣΙΣ θα αντιμετωπίσουν την Atlas FC, την ομάδα ποδοσφαίρου που αποτελείται από κληρωτούς και αξιωματικούς στρατιωτικών μονάδων της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο Planet fc στις 8.15 το βράδυ. 

Στους δύο προηγούμενους αγώνες του 2ου γύρου του πρωταθλήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Football Club ARSIS είχε βρεθεί αντιμέτωπo με τις ποδοσφαιρικές ομάδες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και των ΕΛΠΕ, ενώ τον Μάιο (8/5) θα αγωνιστεί με την ομάδα του προσωπικού του ΙΚΑ.