Αποκαλυπτικά βίντεο για την λογική του ακροδεξιού πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Α. Ζαπράνη

Αποκαλυπτικά για την λογική που διακατέχει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, είναι τα τρία βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η φοιτητική παράταξη ΑΕΠ ΕΑΑΚ, από τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης, 4 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 4 Απριλίου ο Α. Ζαπράνης έβαλε «προληπτικά» τα ΜΑΤ μέσα στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, τα τοποθέτησε με εντολή του στην είσοδο του κτιρίου, και ζήτησε να γίνεται έλεγχος ταυτοτήτων, και να επιτρέπεται η είσοδος σε όσους και όσες έχουν φοιτητικό πάσο (δείτε σχετικά εδώ).

Αποτέλεσμα της πράξης αυτής ήταν φοιτητές και φοιτήτριες να συγκεντρωθούν στην είσοδο του κτιρίου, και να απαιτήσουν από τον πρύτανη να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας τον για καταπάτηση του ασύλου.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα ήταν γνωστά, αυτό που δεν είχαμε δει ήταν η συμπεριφορά του πρύτανη ενός δημόσιου πανεπιστημίου, απέναντι στους εν δυνάμει μαθητές του. Με μια ψυχολογία «τσιφλικά», σαν να του ανήκει το πανεπιστήμιο εφόρου ζωής, που μόνο σε άνθρωπο των γραμμάτων δεν ταιριάζει.

Αυτός ο άνθρωπος είναι ο βασικός διαχειριστής του δεύτερου μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, και το πιο σημαντικό απ’ όλα, έχει εξουσία, διατάζει την Ελληνική Αστυνομία, και περιέργως εκείνη λέει «ναι σε όλα».

Απολαύστε τον…

Ιάσων Μπάντιος

Διαβάστε επίσης: Με εντολή πρύτανη… «ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ!»