in

Χυδαία επίθεση του Αχ. Μπέου κατά πολιτών του Βόλου και του Αλκ. Ιωαννίδη

Χυδαία επίθεση του Αχ. Μπέου κατά πολιτών του Βόλου και του Αλκ. Ιωαννίδη

Χυδαία επίθεση κατά της κίνησης των Σταγιατών Πηλίου, του τραγοδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη που έχει σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα τους αλλά και κατά της Επιτροπής Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών προχώρησε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Με προσβλητικά αλλά και σεξιστικά σχόλια επιτέθηκε αρχικά στους Σταγιάτες που εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση της πηγής του νερού τους στην Κρύα Βρύση δηλώνοντας ότι «δεν έχουν πληρώσει πουτέ για το νερό». «Είναι 40 – 50 άτομα με κάτι μαύρες σημαίες, που έχουν μάθει να κάνουν τον πούστη με ξένο κώλο» είπε ακόμη προαναγγέλοντας μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου απέναντι σε αυτούς που όπως λέει «λειτουργούν αυθαίρετα  και δεν τους ελέγχει κανένας».

 

Δεν έμεινε μόνο εκεί, στο παραλήρημά του στοχοποίησε και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με έναν χυδαίο τρόπο δηλώνοντας πως: «… έχουν κι έναν μαλάκα εκεί που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης. Επάγγελμα τραγουδιστής λέει. τι τραγουδάει δεν ξέρουμε, αλλά είναι αρνητική νότα».

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα οι κάτοικοι στους Σταγιάτες Πηλίου πήραν στα χέρια τους τη διαχείριση του χωριού τους. Όπως τονίζεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η λαϊκή συνέλευση Σταγιατών, αυτή θα «αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού».

Αιτία αυτής της απόφασης των κατοίκων αποτελεί το γεγονός ότι το χωριό αποκόπηκε από την υδροδότησή του από την Κρύα Βρύση, από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες «Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών» σημειώνουν οι κάτοικοι.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχει στηρίξει τον αγώνα τους και με σχετικό τραγούδι.

 

Ο δήμαρχος Βόλου επιτέθηκε όμως και στα μέλη των Επιτροπής Αγώνα Βόλου που αντιστέκονται εδώ και καιρό στην καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ και στην δημιουργία εργοστασίου για καύση SRF-RDF και εξηγούν τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών, αποκαλώντας τους μπαχαλάκηδες. «Είναι κάτι τύποι περίεργοι -παναγία βοήθα- που δίνουν συνεντεύξεις και λένε να κάνουμε διαβούλευση με την επιστημονική τους ομάδα. Ποιες γνώσεις έχουν; Αυτοί είναι που δημιουργούν προβλήματα στην εξέλιξη του τόπου μας γιατί οι προηγμένες χώρες κάνουν χρόνια καύση απορριμμάτων. Ας έρθουν οι επιστήμονες τους. Εγώ αυτούς τους 40 χαβαλέδες, τους κοπρίτες, δεν τους νομιμοποιώ» είπε χαρακτηριστικά.

 

Στις χυδαίες επιθέσεις του Αχ. Μπέου έχουν αντιδράσει πολίτες του Βόλου αλλά και καλλιτέχνες όπως ο Ross Daly και ο Θωμάς Κοροβίνης εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους.

Ο Ross Daly σημειώνει συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο facebook: «Σήμερα το αισθάνομαι ως χρέος μου να αναρτήσω μια φωτογραφία του φίλου και σπουδαίου συναδέλφου Αλκίνοο Ιωαννίδη, ο οποίος δέχθηκε μια χυδαία και ασυγχώρητη λεκτική επίθεση από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Πιστεύω ότι ειδικά όλοι εμείς του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί και πολιτισμένοι άνθρωποι, έχουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Αλκίνοο, και τον αποτροπιασμό μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Μπέου, ο οποίος τελικά μόνο να βρίζει ξέρει. Του υβριστή έχουν τελειώσει προ πολλού τα όποια επιχειρήματα (αν είχε ποτέ) και το μόνο που του μένει να αντιπαραθέτει είναι η ίδια η χυδαιότητά του».

Στο πλευρό του Αλ. Ιωαννίδη στέκεται και ο Θ. Κοροβίνης με άρθρο του στην parallaximag.gr όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το έχω ξαναπεί και ξαναγράψει πολλές φορές : Ο Βόλος, η πιο προικοδοτημένη από φυσικές χάρες πολιτεία της επικράτειας, σπουδαίο λιμάνι, προνομιούχο άστυ με σημαντική ιστορία, και με την προσφυγομάννα Νέα Ιωνία να τον βγάζει ασπροπρόσωπο σε απάνθρωπους καιρούς, διανύει περίπου ανυποψίαστος την νεομεσαιωνική του περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ευκαιρίες και Απειλές. Του Γιάννη Τσολακίδη

Ερωτευόμαστε ή μαζεύουμε σεξουαλικό κεφάλαιο; Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλο