in ,

Άρνηση θεραπείας σε βρέφος νιγηριανής καταγωγής καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Άρνηση θεραπείας σε βρέφος νιγηριανής καταγωγής καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Update: Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου το αίτημα από το Νοσοκομείο Παπαγεωργιου έχει μεταφερθεί προς το νοσοκομείο της Αθήνας στο οποίο πρέπει να μεταφερθεί το παιδί και είναι ζήτημα ημερών η διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Χωρίς θεραπεία έχει μείνει νεογνό ενός μηνός νιγηριανής καταγωγής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καθώς για διοικητικούς λόγους αρνούνται τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, εργάτης από τη Νιγηρία που δουλεύει από το 2016 νόμιμα στην χώρα μας, φορολογείται από το κράτος κανονικά, του γίνονται ασφαλιστικές κρατήσεις από τον ΕΦΚΑ, δεν έχει το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης από τον ασφαλιστικό φορέα γιατί δεν έχει άδεια παραμονής αλλά δελτίο ασύλου.

«Πρόκειται για οικοδόμο, ελαιοχρωματιστή του οποίου το δελτίο ασύλου ανανεώνεται εδώ και τέσσερα χρόνια, εργάζεται με ένσημα, έχει ΑΦΜ ωστόσο δεν έχει ασφαλιστική υγειονομική κάλυψη από τον ΕΦΚΑ ούτε ο ίδιος ούτε και η οικογένειά του» εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θ. Κουτσουράς μιλώντας στο alterthess αναφέροντας ότι για το ζήτημα θα κατατεθεί αναφορά στα Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας.

Ο κ. Κουτσουράς αναφέρει ότι η σύζυγος του Νιγηριανού εργάτη γέννησε πριν 1,5 μήνα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το παιδάκι μπήκε σε θερμοκοιτίδα γιατί γεννήθηκε πολύ αδύνατο. Ωστόσο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στην καρδιά και σύμφωνα με το νοσοκομείο πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα για να του παρασχεθεί η σωστή θεραπεία.

Αυτό προσκρούει σε διοικητικές διαδικασίες, σύμφωνα με τον κ. Κουτσουρά, λόγω του γεγονότος ότι ο Νιγηριανός εργάτης δεν δικαιούται, σύμφωνα με τον νόμο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ «που συνεχίζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή σαν ένα κόστος που αν δεν μπορεί να τους αποδώσει κέρδος την στοιβάζουν όπου βρουν, είτε αυτό είναι ένα κέντρο φιλοξενίας, είτε είναι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις χωρίς τις βασικές υποδομές υγιεινής μέσα σε αντίσκηνα χειμώνα και καλοκαίρι να παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες παιδιά που χρειάζονται άμεσα ιατρική βοήθεια».

Σημειώνει ακόμη ότι «φτάνουν μέχρι στο σημείο να κοροϊδεύουν χρόνια ολόκληρα τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για αυτούς και τις οικογένειες τους».

Το συνδικάτο περιγράφει, ακόμη,  την ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο συνάδελφός του καθώς εδώ και 4 χρόνια ο κρατικός μηχανισμός των αρμόδιων υπουργείων έχει αναγκάσει τον εργάτη από την Νιγηρία να πηγαινοέρχεται κάθε τόσο από γραφείο σε γραφείο, από δικηγόρο σε δικηγόρο και από υπηρεσία σε υπηρεσία. «Το αποτέλεσμα είναι σήμερα μετά από 4 χρόνια αναμονής άνευ λόγου και αιτίας ο συνάδελφος μας δεν μπορεί να ασφαλίσει στον ΕΦΚΑ αυτόν τη γυναίκα του και τα παιδιά του».

«Αυτήν τη στιγμή το μόλις ενός μήνα νεογέννητο παιδί του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με φύσημα στην καρδιά του. Οι γιατροί δεν προχωράνε σε παραπέρα θεραπεία κτλ. γιατί δεν έχει ιατρική κάλυψη» καταγγέλλει το συνδικάτο στην ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να δοθεί άμεσα λύση».

Σταυρούλα Πουλημένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

H «σχεδία» της εργασίας και της συντροφιάς

Σταγιάτες: Η λαϊκή συνέλευση ανέλαβε τη διαχείριση του χωριού