in ,

Αντιπολεμική συναυλία στην Τούμπα από σωματεία και φορείς

Στην πορεία προς την πανελλαδική απεργία, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), μαζί με την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το ΣΕΤΗΠ, την Ένωση Γονέων Δ’ Διαμερίσματος και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Τούμπας (ΟΓΕ) προγραμματίζουν συναυλία την Τετάρτη 30 Μάρτη στης 19.00, στο πάρκο του Αγίου θεράποντα στην κάτω Τούμπα (τέρμα Μπότσαρη). Καλούν το λαό της περιοχής να δώσει μαχητικά και μαζικά το παρόν προκειμένου να διαδηλώσει ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στον πόλεμο και να απαιτήσει την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αγωνία των γονιών για την καταστροφή που προκαλούν οι πόλεμοι, δηλώνει ότι δε θα δεχτούν για άλλη μία φορά να πληρώσουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους τις συνέπειες.

Αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Πριν από 23 χρόνια ήταν τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, που τότε τα βομβάρδιζαν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, σήμερα είναι τα παιδιά της Ουκρανίας. Μαζί με την αυτονόητη καταδίκη της ρωσικής εισβολής και τη γνήσια αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, όπως και σε όλους τους λαούς του κόσμου που αντιμετωπίζουν πολέμους και προσφυγιά, να σκεφτούμε: Τι πραγματικά φταίει και γίνονται πόλεμοι;

Δηλώνουμε την εναντίωσή μας στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία, έναν άδικο πόλεμο για το ποιος θα έχει μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή. Για άλλη μια φορά ξεριζώνεται κόσμος από τα σπίτια του, είναι άλλωστε γνωστό ότι στους πολέμους “…σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ…”. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Μπορούν να ζουν ειρηνικά, με συνεργασία και σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε για άλλη μία φορά να πληρώσουν τα παιδιά και οι οικογένειές μας τις συνέπειες. Πληρώνουμε, εδώ και χρόνια, στο ΝΑΤΟ ετησίως 4 δις για πολεμικές δαπάνες, για να μπλεκόμαστε όλο και περισσότερο σε έναν επικίνδυνο πόλεμο. Την ίδια ώρα η ακρίβεια εκτινάσσεται, η χρηματοδότηση για την παιδεία μειώνεται συνεχώς, ενώ μόλις προχθές η κυβέρνηση έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία για να προχωρήσουν στην εμπορική χρήση των χώρων τους για την εξασφάλιση χρημάτων. Προφανώς δεν έχουν καμία διάθεση να αυξήσουν την κρατική χρηματοδότηση, ούτε καν για να καλυφθούν οι αυξημένοι λογαριασμοί που φτάνουν στα σχολεία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας, στο λαό της Ρωσίας και τους λαούς όλων των χωρών.

Διεκδικούμε: Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο. Δε δεχόμαστε να φεύγουν από βάσεις, λιμάνια, δρόμους και θάλασσες της Ελλάδας τα φονικά σύνεργα του πολέμου. Δε δεχόμαστε να γινόμαστε στόχος αντιποίνων. Δώστε λεφτά για την παιδεία και για την υγεία. Δεν αποδεχόμαστε να ζούνε τα παιδιά μας σε κρύα σπίτια, να τελειώνουν τα λεφτά μας στα μέσα του μήνα, να στερούμαστε ακόμα και τα στοιχειώδη”».

Οι γυναίκες του μόχθου δεν έχουν συμφέρον να διαλέξουν ιμπεριαλιστή
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Τούμπας (μέλος της ΟΓΕ) σημειώνει ότι «οι γυναίκες του μόχθου έχουμε κηρύξει τον πόλεμο σε κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη, στα σχέδιά τους και τις ενώσεις που τα τροφοδοτούν. Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποτέλεσμα των σφοδρών οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ, για την επικράτησή τους στην αγορά της ενέργειας και στο νέο μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των σφαιρών επιρροής.

H ακρίβεια, η ευέλικτη εργασία χωρίς δικαιώματα, η φτώχεια, όπως και ο πόλεμος και οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας μας είναι όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής διαδοχικά όλων των κυβερνήσεων και των συμμάχων τους, που μπλέκονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πάντα εμείς και οι οικογένειες μας το “μάρμαρο”.

Είμαστε αποφασισμένες να μην αφήσουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας έρμαια αυτής της πολιτικής είτε στη δολοφονική ειρήνη τους είτε στη θανατηφόρα εμπλοκή της χώρας μας στις δολοφονικές μηχανές του πολέμου για να μπουκώνουν με κέρδη οι επιχειρηματικοί τους όμιλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αντιπολεμική συναυλία στα Προπύλαια: Μαζικό μήνυμα κατά του πολέμου, μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Η κυβέρνηση καταργεί την νομιμότητα των γιατρών στο ΕΣΥ με άρθρο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών