in

Ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για την επίθεση στους Άρη Μεσσίνη και Nicole Tung

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δυο ανταποκριτές ξένου τύπου, Άρη Μεσσίνη και Nicole Tung, που δέχτηκαν βίαιες σωματικές επιθέσεις από εθελοντές ναυαγοσώστες ενώ φωτογράφιζαν οικογένειες προσφύγων στη Μυτιλήνη.

“Προσυπογράφοντας την ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, στην οποία ανήκει ο Άρης Μεσσίνης, η Ε.Φ.Ε. εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την εμφάνιση αυτόκλητων “υπερασπιστών” των προσφύγων, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν τη δημοσιοποίηση της προσφυγικής κρίσης περιορίζοντας την ελευθερία του τύπου” αναφέρει η Έ.Φ.Ε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Α.Ξ.Τ. πληροφορήθηκε ότι το μέλος της, Άρης Μεσσίνης, φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων καθώς και 2 άλλοι φωτογράφοι, προπηλακίσθηκαν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ τους στη Λέσβο από μέλη ομάδας εθελοντών.

Η Ε.Α.Ξ.Τ. καταδικάζει κάθε χρήση βίας που παρεμποδίζει δημοσιογράφους να ασκήσουν το λειτούργημά τους και αναμένει πλήρη διαλεύκανση του θέματος.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

«Ταξίδι στην Ιταλία» από την Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3