in

Να κλείσει τα σύνορα με τη Συρία ζήτησε ο Ομπάμα από την Τουρκία

Να κλείσει τα σύνορα με τη Συρία ζήτησε ο Ομπάμα από την Τουρκία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα είπε ότι μίλησε στον Τούρκο ομόλογό του στο Παρίσι, στο περιθώριο του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή για την ανάγκη να κλείσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ενώ υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι ο Ερντογάν είναι “πλήρως δεσμευμένος και έτοιμος να προχωρήσει” στο κλείσιμο του τμήματος των συνόρων που παραμένει ανοιχτό.

“Όσον αφορά την Τουρκία, είχα επανειλημμένες συνομιλίες με τον Πρόεδρο [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν για την ανάγκη να κλείσουν τα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας”, είπε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια ομιλίας που έδωσε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι την 1η του Δεκέμβρη.

«Έχουμε δει πρόοδο σε αυτό το μέτωπο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κενά. Ειδικότερα, υπάρχουν περίπου 98 χιλιόμετρα συνοριογραμμής που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τη διέλευση ξένων μαχητών και από το ISIS προκειμένου να στέλνει έξω καύσιμα προς πώληση ώστε να βοηθά τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων” πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα είπε ακόμη ότι πιστεύει πως ο Ερντογάν «αναγνωρίζει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να δουλέψουν μαζί με τον στρατό των ΗΠΑ για να καθορίσουν πώς ο συνδυασμός των αεροπορικών επιδρομών και των χερσαίων δυνάμεων στην τουρκική πλευρά των συνόρων μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική σφράγιση των συνόρων, 

Με περισσότερα από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν σε όλη την Τουρκία, ο Ομπάμα είπε ότι αναγνωρίζει ότι η Τουρκία έχει κάνει τεράστια ανθρωπιστική προσπάθεια.

Πηγή: Χουριέτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το alterthess.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Παρουσίαση του βιβλίου: Γυναίκες και λιτότητα-Η οικονομική κρίση και το μέλλον της ισότητας των φύλων