in

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα – Ζ. Κ. Γιούνκερ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα – Ζ. Κ. Γιούνκερ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος. 

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας. 

Photo Credit: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περί δημοψηφίσματος. Του Σίμου Ανδρονίδη

Αναβάλλεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών