in

Κάνε μου προπαγάνδα baby!

Κάνε μου προπαγάνδα baby!

Βασικό για το πρώτο μπίρι – μπίρι το θέμα του επικοινωνιακού πολέμου απέναντι στο ΌΧΙ, από τους πάντες, η άλλη πλευρά έχει κινητοποιήσει ότι έχει και δεν έχει και όπως φαίνεται έχει πολλά πράγματα και παίζει σε δύο επίπεδα:

Στην ταύτιση των συμφερόντων της μεγαλοαστικής τάξης και της ανώτερης μεσαίας με το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, οπότε αν θιγούν αυτά τα συμφέροντα ο τόπος θα καταστραφεί και αυτό εννοούν όταν υποστηρίζουν πως έρχεται εθνική τραγωδία και νέα… μικρασιατική καταστροφή.

Το άλλο επίπεδο είναι αυτό που φόβου αυτών που κάτι έχουν να χάσουν, κάποιες αποταμιεύσεις στις τράπεζες και εδώ τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα – στη φάση τραβάω λεφτά από το ΑΤΜ και ψηφίζω ΟΧΙ – καθώς αυτός ο κόσμος εδώ και πέντε χρόνια τραβάει λεφτά και έχει δει τις αποταμιεύσεις του να μειώνονται τουλάχιστον κατά 60%.

Η φάση σε ένα βαθμό θυμίζει το επικοινωνιακό μπουμ μεταξύ των δύο εθνικών εκλογών του 2012, έχει βέβαια διαφορές, κυρίως το… σύστημα έχει απέναντι του έναν διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολύ διαφορετικό διακύβευμα: Τα λεφτά είναι πολλά και κοστολογημένα και προφανώς αυτός ο επικοινωνιακός πόλεμος δεν γίνεται για την.. τιμή των όπλων αλλά για τη τιμή των μέτρων που περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης για του πλούσιοι και κυρίως για τους βαρόνους των ΜΜΕ που είναι οι πολύ πλούσιοι.

Οπότε, πάμε γερά, και κερδίζουμε αυτόν τον επικοινωνιακό πόλεμο εκεί που συμβαίνουν τα πραγματικά πράγματα, στο δρόμο, στις γειτονιές, στις παρέες, στις βόλτες, εκεί που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναντήσεις ούτε κανέναν εκατομμυριούχο δανειολήπτη της Πρότον, ούτε κανέναν… Πορτοσάλτε.

Δεν είναι πανίσχυροι, δες τα «Νέα» του Σ/Κ και για το καταλάβεις, δες το «Βήμα» της Κυριακής που έπαιξε δημοσκόπηση για άλλο θέμα ως δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα και θα το καταλάβεις.

Μιας και πιάσαμε τις δημοσκοπήσεις, όλοι κάνουν και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν, αφού από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι για… δημοσίευση, ίσως μόνο στην «Αυγή».  

Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό… εμείς θα πάμε για μπάνιο

Το θυμάσαι το σύνθημα από την παλιά κακή εποχή του δικομματισμού: Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό; Έχει παίξει και σε παραλλαγή Ν.Δ. και σε παραλλαγή ΠΑΣΟΚ και να τα χαΐρια μας. Τες πα, οι άλλοι, οι του ΝΑΙ, ποιον έχουν για αρχηγό; Θα μου πεις τι ψάχνω, εδώ στο ΠΑΣΟΚ ο Μπένι προσπαθεί να ανατρέψει τη Φώφη και τον βλέπω από Δευτέρα να πάει Ζάππειο και να βάζει θέμα ηγεσίας.

Ο Σαμαράς πώς να ένοιωσε όταν έμαθε τις προσδοκίες που δημιούργησε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα το ενδεχόμενο να βγει στη Βουλή απέναντι στον Τσίπρα ο Καραμανλής; Σκατά φάση έτσι; Και μιλάμε για τον Καραμανλή που έχασε από τον ΓΑΠ με δέκα μονάδες διαφορά. Και μιλάμε για τον ΓΑΠ που τον μόνο που είχε κερδίσει μέχρι τότε ήταν τον Μπένι. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε απόγνωση, αν και εντάξει ο Κωστάκης ακόμα μετράει ως πολιτικό κεφάλαιο, ας πούμε τον εκτιμά ιδιαίτερα ο Σάββας Τσιτουρίδης που με έστειλε μήνυα πως απέναντι στο αποτυχημένο Σαμαρά και στον απατεώνα Τσίπρα, ο Σάββας… ξέρει, υπάρχει ο ηγέτης που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Πλάκα θα είχε να μιλούσε ο Καραμανλής στη Βουλή, και να έβγαινε από κάτω ο Μπένι και να τον κατηγορούσε ότι κατέστρεψε την Ελλάδα γιατί προσέλαβε 500.000 δημόσιους υπαλλήλους από το 2004 μέχρι του 2008. Βρε τον άτιμο, εμείς πως τη γλιτώσαμε και δεν διοριστήκαμε; 

Εξαιρετικά νέα πάντως το ΝΑΙ του Σημίτη και του Ρουβά, η στάση του Καμίνη και του ΓΑΠ. Μιας και πιάσαμε τον ΓΑΠ γουστάρω πολύ τα μαθηματικά που ξέρουν στην «Καθημερινή»: Λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ 41%, από την άλλη Ν.Δ. Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και… ΚΙΔΗΣΟ 41,1%… Ποιος έχει τα περισσότερα; Ποιος μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο; Τον Λεβέντη, που πήρε παραπάνω από το ΚΙΔΗΣΟ και είναι και φουλ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τον μετράνε στο μέτωπο της… λογικής;

ΝΑΙ σε όλα… όσα θέλει η Fraport!

Έχω κάνει συλλογή από άρθρα, σχόλια, το χειρότερο και… ειδήσεις, όπου πολλοί καλοί συνάδελφοι υποστηρίζουν, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ότι το δημοψήφισμα δεν έχει απολύτως καμία λογική καθώς οι… θεσμοί απέσυραν την πρόταση τους. Πόσο μαλάκες ένιωσαν χθες που ο Γιούνκερ μας έστειλε χαιρετίσματα στα ελληνικά και άνοιξε την προεκλογική καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ δίνοντας στη δημοσιότητα το κείμενο των θεσμών; Εγώ πάντως θα ένιωθα πολύ μεγάλος μαλάκας.

Ας δούμε μερικά σημεία της πρότασης, που τώρα που… υπάρχει σε ορισμένους μοιάζει με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης οπότε πάλι στο δημοψήφισμα δεν έχει, πάλι, απολύτως καμία σημαία.

Εργασιακά: Το κείμενο των θεσμών απαγορεύει σε μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση νόμου που δεν θα έχει προφανές δημοσιονομικό πρόβλημα. Οι θεσμοί απαγορεύουν στην κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νόμο για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Μας… επιτρέπουν να συνεχίσουμε τη συζήτηση, και μόνον αυτή, με τον ΟΟΣΑ και το ΔΓΕ, για τις βέλτιστες πρακτικές στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και από το 2016 αναλαμβάνουν αυτοί το νομοθετικό έργο, καθώς δεν επιτρέπουν την κυβέρνηση ούτε και του χρόνου να προχωρήσει σε αύξηση του βασικού μισθού ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Ψηφίζεις ΝΑΙ, ψηφίζεις για να ζήσεις σε αποικία χρέους.

Ιδιωτικοποιήσεις: Εντάξει το ΤΑΙΠΕΔ περάνει στα χέρια των θεσμών και πουλάει τα πάντα, οπότε εδώ μπαίνει θέμα και με την ΕΥΑΘ. Αλλά το μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει με ένα θέμα που εντοπίσαμε από την αρχή της διαπραγμάτευσης, με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς η πρόταση των θεσμών προβλέπει πως πρέπει  τα δώσουμε άμεσα στη γερμανική ΔΕΚΟ Fraport με τους όρους του Σαμαρά, δηλαδή για μισό αιώνα, χωρίς κανένα έλεγχο και συμμετοχή του δημοσίου, χωρίς απολύτως κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για επενδύσεις. Όταν ο Βαρουφάκης ρώτησε τους άλλους υπουργούς της ζώνης του ευρώ αν θα πουλήσουν έτσι 14 αεροδρόμια της χώρας τους όλοι απάντησαν αρνητικά. Το θέμα είναι απίστευτο, οι θεσμοί κάνουν λόμπινγκ για μία γερμανική ΔΕΚΟ και απαιτούν να τους δώσουμε ένα κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας μας, κάτι που ακόμα και η Ραϊαν το έχει καταγγείλει ως καταστροφική κίνηση. Ψηφίζεις ΝΑΙ, ψηφίζεις για να ζήσεις σε προτεκτοράτο.

Δημόσιο: Οι θεσμοί δεν ζητούν καμία μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αντίθετα ζητούν να γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο. Γιατρών; Όχι, μάνατζερ που θα αξιολογούν τους δημόσιους υπαλλήλους και ανάλογα με την αξιολόγηση θα καθορίζεται και ο μισθός. Θέλει να είσαι απίστευτο βλήμα για να μην καταλάβεις πως οι μάνατζερ θα ρίξουν τους πάντες στο χαμηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο, περίπου στα 700 καθαρά, και θα πάρουν από εκατό χιλιάρικα μπόνους ο κάθε ένας για τη σπουδαία δουλειά που θα κάνουν. Θέλει αλλαγές το ελληνικό δημόσιο, πρέπει να δούμε καλά παραδείγματα από άλλες χώρες της Ευρώπης; Προφανώς, εδώ σου βγαίνει αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου και λέει ότι διαφωνεί με το νέο εθνικό σχεδιασμό για την ανακύκλωση επειδή δεν θέλει να γίνουν κλέφτες αυτοί που θα φτιάξουν εργοστάσια για την καύση, και δεν τρέχει τίποτα. Θα αλλάξει κάτι με τους μάνατζερ; Πολλά προς το χειρότερο και προφανώς αυτός είναι ο στόχος. Ψηφίζεις ΝΑΙ, ψηφίζεις πλιάτσικο.      

Ρε συ, ξέχασα τα καλά νέα…

Α) Έσπασε το απόστημα με τις εταιρίες των εργολάβων της καθαριότητας.

Β) Πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, που συχνά ενημέρωνε δημοσιογράφους της πόλης για διάφορες υποθέσεις, ελέγχεται για δική του υπόθεση

Γ) Στους σινεμάδες την Πέμπτη ο Σκοτεινός Τόπος.  

Συντονίσου στην ΕΡΤ3 και το βράδυ το ρίχνουμε έξω γιατί έχει πανσέληνο απόψε και την Κυριακή έχουμε δημοψήφισμα. Ρε τι ζούμε…

Δύο Λύκοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου

Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει την Τετάρτη για τον ELA