in

Βουλή: Ψηφίστηκαν οι 14 τροπολογίες στο ν/σ για τη δημόσια διοίκηση

Βουλή: Ψηφίστηκαν οι 14 τροπολογίες στο ν/σ για τη δημόσια διοίκηση

Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια οι συνολικά 14 τροπολογίες (υπουργικές και βουλευτικές) που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποκατάσταση αδικιών στη Δημόσια Διοίκηση μετά την ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε το Ποτάμι.

Μεταξύ των τροπολογιών, ψηφίστηκαν οι δύο υπουργικές που αφορούν τη Διαύγεια και την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από τη συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει η ΝΔ, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση για τον «καταιγισμό» των τροπολογιών, και το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας -πλην της αθρόας κατάθεσης άσχετων και αντισυνταγματικών τροπολογιών- και «σύγκρουση συμφερόντων» στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος και εισηγήθηκε το νομοσχέδιο.

«Ναι» στις τροπολογίες για τη μεταφορά των αποθεματικών των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην ΤτΕ ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) και 36 «όχι» (Ποτάμι, ΧΑ, ΚΚΕ).

Θετική επίσης ψήφο έδωσαν στην τροπολογία για τη Διαύγεια 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «όχι» ψήφισαν 36 βουλευτές από το Ποτάμι και τη ΧΑ, ενώ «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χθες Τρίτη επί της αρχής με ονομαστική ψηφοφορία, ύστερα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετείχαν 259 Βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 157 βουλευτές, κατά 79, ενώ 18 δήλωσαν «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 15.000 προσλήψεις, θα πραγματοποιηθούν εντός του 2015 στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της αυτοδιοίκησης και των ελεγκτικών μηχανισμών. Στις προσλήψεις θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι περίπου 3.900 επαναπροσλήψεις των απολυμένων, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

Πηγή: Left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημίτης: Η διαπραγμάτευση πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία

Ποτάμι: Να επιταχύνει η κυβέρνηση