Η συμφωνία είναι συμφωνία, αλλά από την άλλη πλευρά δεν απεδείχθη η ίδια προσήλωση στη μπέσα», δήλωσε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης εξερχόμενος από το Μαξίμου. Σχέδιο για τις καταθέσεις του εξωτερικού προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπήρξε αστοχία, αλλά διαφορά πολιτικής και ακόμη πως «φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι ώστε να αποκατασταθεί μια διαδικασία εμπιστοσύνης.»
Στο μεταξύ, η μεγάλη φοροδιαφυγή απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε σχέδιο που θα προβλέπει την εθελοντική αποκάλυψη και φορολόγηση των καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Την Τετάρτη το πρωί ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.
