in

Καμμένος: Με τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου θα δείξουμε ότι ο λαός είναι κυρίαρχος και ενωμένος

Καμμένος: Με τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου θα δείξουμε ότι ο λαός είναι κυρίαρχος και ενωμένος

Τη θέση ότι η στρατιωτική παρέλαση και το λαϊκό γλέντι στην πλατεία Συντάγματος κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα στείλει στο εξωτερικό μήνυμα εθνικής κυριαρχίας διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος την Πέμπτη.

“Θέλουμε η παρουσία του κόσμου να στείλει ένα μήνυμα προς το εξωτερικό… ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, ένα κράτος που ο λαός μαζί ενωμένος, αυτό που ζητά, είναι η πιστοποίηση και ο σεβασμός στην εθνική του κυριαρχία”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε ακόμη: «Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας. Τα ένοπλα τμήματα είναι τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό. Δεν είναι ένα στρατοκρατικό καθεστώς που παρελαύνει και χειροκροτούν οι υπήκοοι. Ο λαός είναι ο στρατός”.

Επίσης, ο ίδιος επιτέθηκε σε όσους επέκριναν τόσο τον ίδιο όσο και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, για την απόφασή τους μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα να ακολουθήσει γλέντι με δημοτικά τραγούδια. “Αλίμονο αν χαρίσουμε στη Χούντα ή στην ακροδεξιά ή στους φασίστες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τα παιδιά μας που υπηρετούν και την ημέρα της ανεξαρτησίας μας. Αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι θα τους τα χαρίσουμε».

Επίσης, αναφερόμενος στην κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το θέμα των παρελάσεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Να μην έρθει στην παρέλαση αν στεναχωριέται. Αν δεν του αρέσουν τα δημοτικά, να χορέψει πόλκα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέρκελ: Η Ελλάδα να μην αναμένει πολιτική συμφωνία

Κατρούγκαλος: «Δεν έχουν άλλοθι για να μας μπλοκάρουν τις προσλήψεις»