«Είμαι αθώος» δήλωσε κατά την απολογία του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Γιωργος Παπακωνσταντινου, ο οποίος αναφέρθηκε στους χειρισμούς του για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την πολιτική του εγκατάλειψη από το ΠΑΣΟΚ.
«Το κόμμα μου, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, το ίδιο βραδύ με πέταξε στα σκυλιά».
Ο πρώην υπουργός καταφέρθηκε και κατά του Ευαγγελου Βενιζέλου τόσο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση όσο και για το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκε τον ίδιο ενώ όπως είπε «σε σκαστές περιπτώσεις διαφθοράς πήγαινε στη Βουλή και τις υπερασπιζόταν».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου με κατηγορηματικότητα τόνισε ότι δεν έκανε καμία νόθευση, καμία παρέμβαση στη λίστα. «Είναι μια ιστορία στημένη, αλλά δεν ξέρω από ποιόν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Περιγράφοντας τις συνθήκες των ερευνών της προανακριτικής επιτροπής έκανε λόγο για διαδικασίες που δεν τιμούν το κοινοβούλιο, συμπληρώνοντας ότι «συνεργάτες του ξεφτιλίστηκαν», ενώ για τους συγγενείς του που είχαν λογαριασμούς στη λίστα ανέφερε ότι «διασύρθηκαν βάναυσα».
«Καταδικάζομαι, είπε ο πρώην υπουργός, κάθε ημέρα. Οι λαϊκισμοί ξεπέρασαν κάθε όριο. Έλεγαν ο υπουργός του μνημονίου που έκοβε μισθούς και συντάξεις την ώρα που είχε τη λίστα και δεν εισέπραττε. Η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, αναφέρθηκε στην παραπομπή του και στο γεγονός ότι παρά το κλίμα που επικρατούσε τελικά παρεπέμφθη μόνον με 166 ψήφους για τη νόθευση εγγράφου, για να κλείσει την απολογία λέγοντας:
«Παρήγορο είναι ότι τελικά η υπόθεση έφθασε στα δικά σας χέρια».
