in

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τους απεργούς πείνας και τις φυλακές τύπου Γ’

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τους απεργούς πείνας και τις φυλακές τύπου Γ’

Αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανήρτησαν πανό στο κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές τύπου Γ’, όπου αναγράφεται: «Άμεση απελευθέρωση των συγγενών και φίλων των μελών των ΣΠΦ».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου πραγματοποιούμε κατάληψη.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για :

Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και το αίτημα των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Αναρχικές/οι , Αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων

Φωτογραφία: @Skar_

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δ. Στρατούλης: Τα αποθεματικά των Ταμείων λεηλατήθηκαν στα χρόνια του Μνημονίου

Υπ. Οικονομικών: Κιτρινισμός ολκής από την Corriere della Sera