Τον Σταύρο Θεοδωράκη υποδέχτηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα, με βασικό θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.
Οι δύο πολιτικοί άντρες είχαν μια σκληρή αντιπαράθεση όταν θέμα της συζήτησης έγινε η ημερομηνία εκλογών.
Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 μετά το καλοκαίρι για να μην υπάρξει πρόβλημα στην τουριστική περίοδο του καλοκαιριού που κρίνει ότι είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον του ελληνικού λαού.
Ο πρωθυπουργός διαφώνησε έντονα καθώς επιθυμεί να γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους, τον Ιούνιο του 2016. Παράλληλα υπενθύμισε στον γνωστό δημοσιογράφο ότι τον Νοέμβριο φτάνει στο αποκορύφωμα της η διεξαγωγή των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ και πως προσωπικά τον απασχολεί σοβαρά η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.
“Δεν μπορείς να το τρενάρεις τόσο μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Ότι καταφέρουμε το καλοκαίρι του 2015 θα ρθεις και θα το διαλύσεις”, απάντησε σε έντονο ύφος ο ηγέτης του Ποταμιού εκτιμώντας παράλληλα ότι ίσως είναι ο ΠΑΟΚ αυτός που θα βρίσκεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Παρά την σκληρή αντιπαράθεση τους οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συναίνεση και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε μάλιστα για υποψήφιο τον Νίκο Σαργκάνη ως ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς.
Τέλος, Θεοδωράκης και Σαμαράς συμφώνησαν σε μια δυναμική Συνταγματική Αναθεώρηση με βάση συζήτησης το Σύνταγμα της Επιδαύρου το 1822.
Π.Ρ.
