in

Σαμαράς: Εξάντληση της 4ετίας και νέο Σύνταγμα

Σαμαράς: Εξάντληση της 4ετίας και νέο Σύνταγμα

«Στόχος  μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά την οποία διαβεβαίωσε πως θα εξαντληθεί η Κοινοβουλευτική τετραετία.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως έως το τέλος της κοινοβουλευτικής τετραετίας, δηλαδή εως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμά.

«Κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας  Αναθεώρησης» υπογράμμισε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η αλλαγή του Συντάγματος είναι η κορυφαία μεταρρύθμιση και το επιστέγασμα όλων των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων, αυτών που έχουν ήδη γίνει κι αυτών που προγραμματίζονται από δω και στο εξής, όπως είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πακιστάν: Τη νάρκωσαν και τη βίασαν ομαδικά μέσα σε κρατικό νοσοκομείο

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας