in

Costa Concordia: Εντοπίστηκε 3 χρόνια μετά η σορός του τελευταίου αγνοούμενου επιβάτη

Costa Concordia: Εντοπίστηκε 3 χρόνια μετά η σορός του τελευταίου αγνοούμενου επιβάτη

H σορός του τελευταίου θύματος του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia εντοπίστηκε τη Δευτέρα, έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια.

Πρόκειται για τον σερβιτόρο από την Ινδία Ράσελ Ρεμπέλο, το πτώμα του οποίου ήταν το μοναδικό που δεν είχε βρεθεί.

Η σορός, η οποία βρισκόταν κρυμμένη πίσω από έπιπλα που είχαν αναποδογυρίσει, εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Ship Recycling, της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίας αποσυναρμολόγησης του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας.

«Τα λείψανα του Ινδού σερβιτόρου εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μιας καμπίνας που βρισκόταν στο όγδοο κατάστρωμα του πλοίου» ανέφερε στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Μία εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού στο λιμάνι της Γένοβας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μία σορός που βρέθηκε στο πλοίο «φέρεται ότι ανήκει στο τελευταίο θύμα, τον Ράσελ Ρεμπέλο».

«Η σορός του μικρότερου αδελφού μου Ράσελ Ρεμπέλο εντοπίστηκε τελικά μέσα σε μια καμπίνα στο κατάστρωμα 8 του ναυαγίου, όπου παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 1.025 ημέρες» έγραψε ο Κέβιν Ρεμπέλο, στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ενημερώθηκε σχετικά από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας και από την εταιρία στην οποία ανήκε το Concordia.

Ο Ρεμπέλο είπε ότι τα λείψανα του αδελφού του θα υποβληθούν σε τεστ DNA προκειμένου να υπάρξει η οριστική επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προτού η σορός του επαναπατριστεί στην Ινδία.

Υπενθυμίζεται πως στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, την 13η Ιανουαρίου του 2012, είχαν χάσει την ζωή τους 32 άνθρωποι, εκ των 4.229 επιβαινόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται ο Φώτης Κουβέλης

Γ.Βαρουφάκης:«Η Ευρώπη τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό να μην εκλέξει άλλη κυβέρνηση»