in

Κ. Μητσοτάκης: Δεν είμαι οπαδός της “απλής και ανόθευτης αναλογικής”

Κ. Μητσοτάκης: Δεν είμαι οπαδός της “απλής και ανόθευτης αναλογικής”

Κατά της απλής αναλογικής τάχθηκε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης τονίζοντας την “ανάγκη” το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές να λαμβάνει μπόνους εδρών, ώστε να καθίσταται ευκολότερος ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στις συνθήκες του σημερινού πολιτικού κατακερματισμού, το πρώτο κόμμα καλό θα είναι να έχει ένα πλεονέκτημα», δηλωνοντας παράλληλα ότι δεν είναι οπαδός της «απλής και ανόθευτης αναλογικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο  θα εμφανιζόταν ως στοιχείο πολιτικής ανεντιμότητας εάν η κυβέρνηση επιχειρούσε αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη στιγμή που εμφανίζεται, με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος κατέληξε  ότι η καλύτερη λύση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών, με συνδυασμό μικρότερων εκλογικών περιφερειών και λίστας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Podemos στηρίζει Α. Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μολότωφ κατά των γραφείων του ΛΑΟΣ