in

Ενιαίο μέτωπο κατά του ξεπουλήματος του ΟΛΠ από τους υποψηφίους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ

Ενιαίο μέτωπο κατά του ξεπουλήματος του ΟΛΠ από τους υποψηφίους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ

Τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού για τον ευρύτερο Πειραιά, την οικονομία, την κοινωνία και το εμπόριο παρουσίασαν χθες σε ευρεία συνέντευξη Τύπου στο παλιό δημαρχείο Δραπετσώνας οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους Δήμους του Πειραιά. Παράλληλα, υπογράμμισαν πως ο αγώνας για να μείνει το λιμάνι σε δημόσιο έλεγχο είναι κοινός και τόνισαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπει πρώτη στις προτεραιότητες των παρατάξεων τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές.

Το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά, Θ. Δρίτσας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, Περάματος, Γ. Λαγουδάκης, Σαλαμίνας, Δ. Καρούση, Κορυδαλλού, Κ. Κυλλάκου, Νίκαιας, Κ. Παπαδόπουλος, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η συνδικαλίστρια του ΟΛΠ Α. Φραντζεσκάκη.

Ταφόπλακα για τις εργασιακές σχέσεις

«Δεν υπάρχει ούτε κοινωνική αλλά ούτε και θεσμική κοινοβουλευτική δεδηλωμένη για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στα μονοπωλιακά συμφέροντα» υποστήριξε ο Θ. Δρίτσας κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινωνίας και της Βουλής από πλευράς των τεχνοκρατών και των επιστημόνων που με τεχνητό τρόπο παρουσίασαν στην άτυπη ενημέρωση σε επιτροπή της Βουλής, υποτιθέμενες ζημιές του Δημόσιου ΟΛΠ σε αντίθεση με την Cosco.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως η ιδιωτικοποίηση πέραν από καταστροφική είναι και «απολύτως παράνομη», ενώ πρόσθεσε ότι, στο σχέδιο προκήρυξης του ΤΑΙΠΕΔ που παρουσιάστηκε στη Βουλή υπάρχουν διατάξεις που «φωτογραφίζουν» την Cosco. «Παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει την παρουσία της Cosco στο λιμάνι σαν ένα «succes story», αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πώληση σε ιδιώτες αποτελεί ταφόπλακα για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που μας υπόσχονται» σημείωσε, σχολιάζοντας τις νέες υποσχέσεις Σαμαρά για 600 θέσεις εργασίας με τη συμφωνία Cosco – ZTE.

«Με την εικονική πραγματικότητα δεν λύνονται τα προβλήματα» ανέφερε. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το λιμάνι στα χέρια ενός μονοπωλίου θα αποξενωθεί από την πόλη και θα λειτουργεί σε βάρος της τοπικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τέλος, κάλεσε όλους τους δημάρχους και τους υποψήφιους να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα την ακύρωση των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Mε συναυλίες συνεχίζονται οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη