in

Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη: Ψήφους με ξένα κόλλυβα μαζεύει ο Μπουτάρης

Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη: Ψήφους με ξένα κόλλυβα μαζεύει ο Μπουτάρης

Ερωτήματα για "κάτι σάπιο" που υπάρχει στην υπόθεση της διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» απευθύνει στον Γιάννη Μπουτάρη η παράταξη του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη "Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη" κατηγορώντας τον ευθέως ότι μαζεύει ψήφους προεκλογικά με "ξένα κόλλυβα".

Μιας διοργάνωσης, που όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της "θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία για επικοινωνία των νέων – και όχι μόνον - της Θεσσαλονίκης με εναλλακτικές μορφές έκφρασης και πολιτισμού".

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις , όσον αφορά στον οργανωτικό τομέα, με παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων και συνεργατών και ανακλήσεις τους, με ολοένα αυξανόμενη την εντύπωση της αδιαφάνειας στη διαχείριση, με αναρτήσεις στενών συνεργατών του νυν δημάρχου στα social media, οι οποίοι σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα τεκταινόμενα, αφήνουν την εντύπωση ότι "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας", αναφέρει η "Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη".

Αμφιβάλλοντας για τη διεθνή απήχηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης η παράταξη του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη σημειώνει ότι "το σίγουρο είναι η διάθεση προεκλογικής εκμετάλλευσής της από τη διοικούσα δημοτική παράταξη. Με δεδομένο ότι το 80% των εκδηλώσεων εξαντλείται στο πρώτο – και τι σύμπτωση, προεκλογικό! – εξάμηνο του «εορταστικού» έτους". Η Ανοιχτή Πόλη κατηγορεί ευθέως πως η μόνη έγνοια της Μπουταρικής «πρωτοβουλίας» είναι η διενέργεια της προεκλογικής καμπάνιας με «ξένα κόλλυβα», δηλαδή ευρωπαϊκά χρήματα.

Παραιτήσεις και εσωστρέφεια στους Μπουταρικούς

Τα προβλήματα στην οργάνωση Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 οξύνθηκαν μετά την παραίτηση του συντονιστή της Μπάμπη Παπαιωάννου ο οποίως μιλώντας στη συχνότητα του 93.4 Στο Κόκκινο δήλωσε ότι παραιτήθηκε καθώς οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη δεν ήταν αυτές που έπρεπε για να φέρει σε πέρας το έργο ενώ την παραίτηση της του την ζήτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος σε συνέχεια δικών του οχλήσεων σχετικά "με την αδυναμία της διοίκησης να βρεθούν λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως η έγκριση του προυπολογισμού, οι συμβάσεις των συνεργατών, οι συνεργασίες και η επικοινωνία".

Ο κ. Παπαιωάννου μάλιστα έκανε λόγο για "πίεση και ανασφάλεια που νοιώθει ο δήμαρχος εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών" αν και οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις τον παρουσιάζουν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί στην επερχόμενη εκλογική μάχη του Μαϊου.

Συνέχεια δόθηκε την Πέμπτη με την παραίτηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, Μαρίας Πασχαλίδου η οποία ήταν και η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη, παραίτηση που οι πληροφορίες λένε ότι αιφνιδίασε τον δήμαρχο. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη εκτίμηση που κάνει λόγο για "κόψιμο" της Πασχαλίδου εκ των έσω, δηλαδή από στελέχη της Πρωτοβουλίας που φοβήθηκαν αφενός την προβολή της λόγω της Πρωτεύουσα Νεολαίας και αφετέρου έχουν δυσανασχετήσει από το "πακέτο" που διαχειρίζεται η επικεφαλής της διοργάνωσης.

Όπως είναι όμως φανερό η στηριζόμενη από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παράταξη Μπουτάρη αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα (εκτός από τα παραδοσιακά παραγοντιλίκια) που συνοδεύονται από εσωστρεφή κριτική για τα (μη) πεπραγμένα με σοβαρές υπόνοιες για το κομμάτι της διαχείρισης, πρόβλημα που απ' ότι φαίνεται συνεχίζει να αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης παρά την αλλαγή διοίκησης του 2010 που... άλλαξε αέρα στην πόλη.

Ο Χρήστος Μάτης σε ανακοίνωση του θύμισε την παραίτηση του ίδιου του Μπουτάρη το 1997 από το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997" όταν και ο νυν δήμαρχος έκανε λόγο για "εφιαλτικές καταστάσεις" και ζητούσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους “ζωντάνεψαν” στην Πλατεία Αγίας Σοφίας

Λαοθάλασσα στη Σούδα είπε όχι στα χημικά