in

Τα προβλήματα των μαθητών στην Κεφαλονιά στο επίκεντρο συνάντησης Αλ. Παπαρήγα- Κων. Αρβανιτόπουλου

Τα προβλήματα των μαθητών στην Κεφαλονιά στο επίκεντρο συνάντησης Αλ. Παπαρήγα- Κων. Αρβανιτόπουλου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα και τους Γιάννη Γκιόκα μέλος της ΚΕ και βουλευτή και την Τασία Τσατσούλη μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας, συναντήθηκε την Πάμπτη μετά από αίτημα του ΚΚΕ, με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία στην Κεφαλονιά. Η Αλ. Παπαρήγα παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα του ΚΚΕ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες, παίρνοντας υπόψη την κατάσταση των σχολικών μονάδων, τις καθυστερήσεις στα σχολικά μαθήματα, καθώς επίσης και τα προβλήματα (οικονομικά, στέγης, κλπ) που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής και επιδρούν στην κατάσταση των μαθητών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα, έτσι ώστε οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση). Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα. Να υπάρχει η μέριμνα έτσι ώστε στις υποδομές που θα στεγάσουν άμεσα τους μαθητές, να προβλεφθούν χώροι μελέτης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης και δημιουργικής δραστηριότητας των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον Αρβανιτίδη

Η βελγική Βουλή ενέκρινε τον νόμο που επιτρέπει την ευθανασία σε ανηλίκους