Ελεύθερος θα παραμείνει ο Παναγιώτης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας STN Atlas, που κατηγορείται στην υπόθεση των εξοπλιστικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Οι Εφέτες έκριναν την έφεση που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που άφηνε ελεύθερο τον 83χρονο κατηγορούμενο, όταν κλήθηκε να άρει διαφωνία για την προφυλάκιση του κ. Ευσταθίου.
Με το βούλευμα τους, οι Εφέτες, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών που εισηγήθηκε φυλάκιση του κατηγορουμένου, αποφάσισαν με πλειοψηφία 2 προς 1, ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου θα παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι ο 83χρονος μεσάζων εμπλέκεται στα προγράμματα προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων ASRAD και απολογούμενος φέρεται να ομολόγησε πως έδωσε «μίζες» 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Πληροφορίες: ΑΜΠΕ
