in

Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση της Χρυσής Αυγής

Οριακή πρωτιά ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής δείχνει νέα δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 22,8 του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 21,9 %. Ακολoυθεί η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,4%. Να σημειωθεί πως τον Ιούνιο η Χρυσή Αυγή είχε ποσοστό 10.8%. Tο ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, το ΚΚΕ 4,7% και η ΔΗΜΑΡ 3,9%. Άλλο κόμμα απαντά ότι θα ψηφίσει το 5,3%, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,9% των ερωτηθέντων.

Με αναγωγή επί των εγκύρων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τους αναλυτές της ALCO, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,8%, ΣΥΡΙΖΑ 24,8%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝΕΛ 5,7%, ΚΚΕ 5,3%, ΔΗΜΑΡ 4,4%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 63% εκφράζεται αρνητικά στην προοπτική πρόωρων εκλογών και θετικά το 30%.

Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  το 35% των ερωτηθέντων να απαντά ότι μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, σχεδόν 7 στους 10 θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ένα 22% απαντάει ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και ένα 10% απαντά ότι δεν γνωρίζουν.

Σε σχετική ερώτηση, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια.

Ερωτηθέντες για τη διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος της ΧΑ, το 64% θεωρεί σωστή την απόφαση για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ διαφωνεί το 24%.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση για την πορεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, το 39% κρίνει ότι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στο τέλος του, ενώ το 43% ότι θα ανακάμψει. Το 18% των ερωτηθέντων αποκρίθηκε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Τέλος, σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων το διάστημα 1-3 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΜΠ: «Ακουμπάμε στον διπλανό μας»

Έφτασε η ώρα της απόφασης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο