Σε κινητοποιήσεις οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με στάσεις εργασίας προχωρούν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μετά από απόφαση του σωματείου τους και απόφαση της συνέλευσης των ηθοποιών του ΚΘΒΕ. Αιχμή του δόρατος η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών:

«Στις 30/9 έληξε η Σ.Σ.Ε. του ΣΕΗ με το Κ.Θ.Β.Ε.. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, η διοίκηση του Κρατικού, απ’ ότι φαίνεται σε πλήρη συμφωνία με την Κυβέρνηση, επιδιώκει να υπογράψει νέα σύμβαση με χειρότερους όρους από την προηγούμενη. Η εξέλιξη αυτή αφορά τους εργαζόμενους σε όλο τον κλάδο, αφού μπορεί να υποσκάψει τον αγώνα μας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε κάθε χώρο.

Ο αγώνας για τη σύμβαση διασφαλίζει ότι ο εργαζόμενος μπορεί να επιδράσει στις εξελίξεις που αφορούν τη ζωή και την εργασία του. Έχει ως στόχο τη ρύθμιση των όρων και προϋποθέσεων δουλειάς, την εξασφάλιση όσο δυνατόν μεγαλύτερου βαθμού αξιοπρέπειας και διαβίωσης, την υπεράσπιση ηθοποιών που δεν έχουν διαπραγματευτική δυνατότητα απέναντι στην εργοδοσία.

Αναρωτιόμαστε ποιόν εξυπηρετεί η υποβάθμιση του Κρατικού.

Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν 3 μήνες τώρα πως είναι παράνομο να υπογράψουν τη σύμβαση που είχαμε εδώ και τόσα χρόνια και να απαιτούν την είσοδο των μνημονίων σε αυτήν, την ώρα μάλιστα που διαφημίζουν το τέλος τους.

Περιμένουμε να πάρουν θέση γραπτώς όσοι είναι υπεύθυνοι!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και κλιμακώνουμε με στάσεις εργασίας, όπως αποφάσισε το σωματείο μας και η συνέλευση των ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε., ως την υπογραφή της σύμβασής μας.

Οι μέρες και ώρες των στάσεων είναι οι εξής:

 Τρίτη 25/12/18 στις 11:00 – 1300 και 20:00 – 22:00

 Τετάρτη 26/12/18 στις 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00

 Πέμπτη 27/12/18 στις 20:00 – 22:00».