in

Την απόλυση εργαζόμενης στο Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας

Την απόφαση της εργοδοσίας του Κέντρου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης να απολύσει εργαζόμενη της δομής καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας ότι στην εργαζόμενη δεν έγινε κάποια παρατήρηση για τα καθήκοντά  της, ούτε της δόθηκαν περισσότερες εξηγήσεις για τους λόγους της απόλυσης. Το σωματείο καταγγέλλει ακόμη τις απειλές της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους που υπερασπίζονται τη συνάδελφό τους αλλά και σε εργαζόμενους για τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με απολύσεις. Αποδεικνύεται ότι οι διάφοροι εργοδότες, όποια μορφή κι αν παίρνουν (ιδιοκτήτες, ΔΣ φορέων κτλ), θεωρούν τους εργαζόμενους αριθμούς στους ισολογισμούς τους» σημειώνει το σωματείο τονίζοντας ότι σήμερα δεν υπάρχουν οι υποδομές, η εκπαίδευση, ο σχεδιασμός και η οργάνωση για να παρέχονται στους ΑμεΑ σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες ενώ τα ίδια τα προγράμματα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, ΕΟΠΥΥ) θέτουν κριτήρια λειτουργίας μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας του κλάδου μας να υψώσουν τοίχος αντίστασης σε γεγονότα σαν και αυτό και να συμμετέχει στην απεργία στις 17 Απριλίου.

Διαβάστε την καταγγελία του Σωματείου:

Καταγγέλλουμε την απόφαση της εργοδοσίας του Κέντρου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης που απολύει εργαζόμενη της δομής καθώς και την τρομοκρατία από πλευράς της, τις απειλές ενάντια στους εργαζόμενους που υπερασπίζονται την συνάδελφό τους, ενάντια σε συναδέλφους για την συνδικαλιστική τους ιδιότητα!

Η συναδέλφισσα έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της και στον κλάδο μας. Δεν της έγινε κάποια παρατήρηση για τα καθήκοντά της στην οποία δεν «συμμορφώθηκε». Ούτε της δόθηκαν περισσότερες εξηγήσεις. Αυτό δείχνει μας θεωρούν εν δυνάμει ΌΛΟΥΣ αναλώσιμους! Αν το επιτρέψουμε δε θα αργήσει και η δική μας η σειρά.

Δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στους εργοδότες να πετάνε ανθρώπους στο δρόμο, ακόμα κι αν οι νόμοι καλύπτουν αυτήν την καταστροφική συμπεριφορά!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με απολύσεις. Αποδεικνύεται ότι οι διάφοροι εργοδότες, όποια μορφή κι αν παίρνουν (ιδιοκτήτες, ΔΣ φορέων κτλ), θεωρούν τους εργαζόμενους αριθμούς στους ισολογισμούς τους.

Αν δε βγαίνουν τα νούμερά τους εσύ θα πεινάσεις … όχι εκείνοι!

Σήμερα δεν υπάρχουν οι υποδομές, η εκπαίδευση, ο σχεδιασμός και η οργάνωση για να παρέχονται στους ΑμεΑ σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες. Τα ίδια τα προγράμματα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, ΕΟΠΥΥ) θέτουν κριτήρια λειτουργίας μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, χωρίς εξειδίκευση και προσαρμογή στις κατηγορίες της αναπηρίας και με άλλες, πολλές ανεπάρκειες. Ο έλεγχος που κάνουν στις δομές αφορά κατά βάση οικονομικο-τεχνικά ζητήματα και όχι αν η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι αυτή που θα έπρεπε ειδικά αν συγκριθεί με τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, των εξελίξεων στην ειδική αγωγή και αποκατάσταση. Επομένως σε ποια βάση τελικά αξιολογείται αν οι εργαζόμενοι κάνουν «σωστά» τη δουλειά τους; Αξιολογούμαστε βάσει κριτηρίων εντελώς υποκειμενικών που πολλές φορές μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας του κλάδου μας να υψώσουν τοίχος αντίστασης σε γεγονότα σαν και αυτό. Οι εργοδότες έχουν νόμους και θεσμούς στη διάθεσή τους, εμείς όμως είμαστε πολλοί. Η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη. Ο οργανωμένος αγώνας των εργαζόμενων σε πολλούς χώρους και κλάδους, αλλά και η δράση του δικού μας σωματείου έχουν δείξει ότι όταν η εργοδοσία μας βρίσκει απέναντί της ενωμένους μπορεί να μην περνάει το δικό της, μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να πάρουμε πίσω απολύσεις να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοια σοβαρά ζητήματα να περνούν απαρατήρητα, δεν πρέπει να δείχνουμε αδράνεια στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών.

Γραφτείτε και δραστηριοποιηθείτε στο κλαδικό σωματείο εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή! Μαζί με άλλα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας πρέπει να δυναμώσουμε τη δράση μας αγκαλιάζοντας όλους τους χώρους δουλειάς στην περιοχή μας. Καμία επίθεση στα δικαιώματά μας να μην μένει χωρίς απάντηση και μαζική διεκδίκηση!

Η καλύτερη απάντηση σε αυτήν και τόσες άλλες αδικίες είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία στις 17 Απρίλη! Κανένας στη δουλειά! Να κλείσουν οι χώροι εργασίας! Να αποκαλυφθεί ότι τελικά εμείς βάζουμε όλα τα γρανάζια σε κίνηση, όχι οι εργοδότες. Να γνωρίσουμε και οι ίδιοι τη δύναμή μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο γυναικολόγος που κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ: Στους δρόμους εργαζόμενοι-ες του ιδιωτικού τομέα ενάντια στην ακρίβεια