Κρατούμενοι του Κορυδαλλού προσφέρουν το συσσίτιό τους στους πληγέντες της φωτιάς: «Το να είσαι Άνθρωπος είναι πιο πάνω από τους νόμους και τις ποινές»

Από την συγκινητική κινητοποίηση πολιτών που σπεύδουν όπως μπορούν να συνδράμουν σε βοήθεια στους πυρόπληκτους δεν λείπουν ούτε οι κρατούμενοι των φυλακών του Κορυδαλλού οι οποίοι ανακοίνωσαν πως για δύο εβδομάδες θα διαθέτουν το πρωινό τους συσσίτιο στους πληγέντες από τη φωτιά. «Το να είσαι Άνθρωπος είναι πιο πάνω από τους νόμους και τις ποινές» δηλώνουν συγκεκριμένα τονίζοντας ότι υπάρχουν στιγμές που τα λόγια περισσεύουν και χρειάζονται μόνο πράξεις. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών: 

«Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια περισσεύουν και χρειάζονται μόνο πράξεις.

Μπροστά σε αυτό το ανείπωτο ανθρώπινο δράμα με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, καθώς και τους χιλιάδες ανθρώπους που σε μια στιγμή έχασαν τα πάντα απ΄τον εφιάλτη των πυρκαγιών ,δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι.

Άλλωστε το να είσαι Άνθρωπος είναι πιο πάνω από τους νόμους και τις ποινές.

Για αυτό, από αύριο 26/7/18 και για 2 εβδομάδες, όλοι οι κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού , αποφασίσαμε να προσφέρουμε το πρωινό συσσίτιο (φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα) που προορίζεται για εμάς, στους συνανθρώπους μας που αυτή την στιγμή το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα στα πλαίσια της συλλογής ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης που είχε εξαγγείλει η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών , αποφασίσαμε να προσφέρουμε ότι είχε μαζευτεί μέχρι στιγμής στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα από τις φωτιές.

Γιατί το στοίχημα είναι να μην χαθεί η ελπίδα.

Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος για να νικήσει η ζωή πάνω στα αποκαΐδια του θανάτου.

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού
Ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού (ακτίνες Α,Β,Γ,Δ,Ε)
Υπόγειο παράρτημα Ά θέση
Ά όροφος Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού