Το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ απέκλεισαν συνταξιούχοι ζητώντας τις αποζημιώσεις τους

Σε αποκλεισμό της ΕΛΒΟ έξω από την πύλη του εργοστασίου προχώρησαν νωρίς το πρωί συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας ζητώντας τις αποζημιώσεις που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί μετά την αποχώρησή τους από την εργασία. 

Η ΕΛΒΟ, οφείλει στον καθένα, σύμφωνα με τον Παύλο Αρβανιτίδη, εκπρόσωπο της συντονιστικής επιτροπής των συνταξιούχων από δέκα ως τριάντα χιλιάδες ευρώ . Μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο τόνισε ότι με τις συντάξεις μας που έχουν συρρικνωθεί οι συνταξιούχοι της ΕΛΒΟ προσπαθούν να επιβιώσουν, να σπουδάζουν παιδιά κι άλλοι με δάνεια να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους. Είναι χρήματα που δικαιούμαστε» 

Όσοι έφυγαν μετά το 2010 δεν έχουν πάρει ακόμη αποζημιώσεις και το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης στο οποίο έχει ενταχθεί η ΕΛΒΟ κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη εξηγεί στο stokokkino.gr ο Χρήστος Ξεφτέρης, εργαζόμενος στην ΕΛΒΟ  και πρώην μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι θα συμπεριληφθούν στους πιστωτές όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Με την τροπολογία που πέρασε τον Δεκέμβριο του 13 ορίστηκε ότι μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και την πιθανή πώληση της ΕΛΒΟ σε ιδιώτη θα δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στον εκκαθαριστή, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες και στη συνέχεια αν περισσέψουν στους πιστωτές μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι.

«Εμείς συμπαραστεκόμαστε στο αίτημά τους καθώς είναι χρήματα τα οποία δικαιούνται» συμπληρώνει ενώ παράλληλα τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται μέχρι στιγμής από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έγινε με το Υπουργείο Άμυνας μετά την δικαστική διαμάχη για ανακατασκευές οχημάτων που είχε κάνει η ΕΛΒΟ.

Την στήριξη στην κινητοποίηση των συνταξιούχων της ΕΛΒΟ εξέφρασε το σωματείο των εργαζομένων συμμετέχοντας στον ολιγόωρο αποκλεισμό του εργοστασίου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Οι συνταξιούχοι της ΕΛΒΟ πρόκειται, όπως δηλώνουν, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά το Πάσχα αν δεν καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους.

Πηγή: stokokkino.gr