Ένταση έξω από την Βουλή-Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το πολυνομοσχέδιο

Ένταση με ρίψη χημικών προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν σήμερα πρωτοβάθμειων σωματείων και φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιοτούμενα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο της  Βουλής με την αστυνομία να κάνει ρίψη χημικών στο σημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή από το ΠΑΜΕ.

Ακινητοποιημένοι είναι από το πρωί οι συρμοί του Μετρό και του τραμ  καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Για την Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, 24ωρη απεργία έχει προκηρυχθεί από τους εργαζόμενους στα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και τα τρόλεϊ. 

Πορεία πραγματοποίησαν στην Θεσσαλονίκη μέλη του ΠΑΜΕ κατευθυνόμενοι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ παράλληλα πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα πραγματοποίησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς.