Διαμαρτυρία για την σχολική στέγη στο δημαρχείο Ευόσμου-Κορδελιού-Θέλουμε κανονικά σχολεία

"Θέλουμε ένα κανονικό σχολείο, φτάνει με τα kibo" φώναζαν έξω από το δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου την Τετάρτη το πρωί, δεκάδες μαθητές και σύλλογοι γονέων από το 25ο δημοτικό σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε προκάτ κατασκευές που θυμίζουν συνθήκες έκτακτης ανάγκης και φυσικής καταστροφής.

 

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα παλιό για την περιοχή, καθώς εδώ και 15 χρόνια και ενώ ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται κατά πολύ, σε μια περιοχή με τεράστια οικιστική ανάπτυξη, τα μόνα μέτρα που παίρνονται είναι προσωρινού χαρακτήρα με προκατασκευασμένες αίθουσες, κλείσιμο διαδρόμων με γυψοσανίδες με την διοίκηση του Δήμου να έχει χρησιμοποιήσει τα πάντα, αθλητικά και πνευματικά κέντρα, γυμναστήρια, υπόγεια ακόμη και αποθήκες χωρίς επαρκή εξαερισμό και φωτισμό χωρίς εξόδου κινδύνου.

Γονείς, εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από το δημαρχείο Ευόσμου-Κορδελιού τονίζοντας ότι η όξυνση της κατάστασης αυτής τους έχει φέρει σε απόγνωση αλλά και ότι νοιώθουν πολίτες γ` κατηγορίας. 

Άθλια είναι και η εικόνα στο χώρο της ειδικής αγωγής όπου πρόσφατα υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για το Ειδικό σχολείο του Ελευθέριου Κορδελιού καθώς το Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κρίθηκε ακατάλληλο.

Η Ένωση γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κορδελιού -Ευόσμου “Αριστοτέλης” και οι εκπαιδευτικοί του Η Συλλόγου Π.Ε. Θεσσαλονίκης κατέθεσαν ψήφισμα όπου τονίζουν πως “δεν είναι μόνο η ρύπανση του περιβάλλοντος που καθημερινά χτυπάει κόκκινο και η έλλειψη χώρων πρασίνου, που καταστρέφουν την υγεία μας, είναι και η απουσία σχολικών κτιρίων που έχει να κάνει με την ποιότητα εκπαίδευσης και την αξιοπρέπεια των παιδιών μας”

Διεκδικούν, έτσι, την άμεση ανέγερση σχολικών κτιρίων για την στέγαση του 24ου και 25ου δημοτικού, του 7ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Ευόσμου, την μετεστέγαση του Ειδικού σχολείου και του ΕΠΑΛ καθώς και να μην πραγματοποιηθεί κανένας αποχαρακτηρισμός οικοπέδου που προορίζεται για σχολεία.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ.

 

Σταυρούλα Πουλημένη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τοσίδης