Απορρίφθηκε το αίτημα θεραπείας του Β. Δημάκη

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Βασίλης Δημάκης. Τη Δευτέρα αναμένεται να εξεταστεί το αίτημά του για έκτακτες άδειες από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, μόλις ο Δημάκης ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου, ευχαρίστησε τις συνηγόρους του και ζήτησε να τον αφήσουν μόνο, ενώ δεν θα δει ούτε την οικογένειά του. «Θα κοιτάξω με κάθε τρόπο να αναδείξω την διάσταση της θυματοποίησής του. Η πολιτεία δίνει στον ίδιο και τους υποστηρικτές του ότι θα τους συντρίψει και αυτό το μήνυμα δεν πρέπει να περάσει. Θα επιχειρήσουμε να γίνει ένα διάβημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, να ενημερώσουμε τον κόσμο, οι καθηγητές και οι συμφοιτητές του Βασίλη ζητούν να βρεθεί στο πανεπιστήμιο μαζί τους και τους το αρνείται μία ομάδα ανθρώπων που έχουν εγκατασταθεί σε κάποιες θέσεις και θεωρούν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού συνεκλήθη σήμερα, ώστε να εξετάσει το αίτημά του για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, κάτι που έχει ζητηθεί από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκινούσε την απεργία πείνας.

Η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Δημάκη έχει πλέον επιδεινωθεί αρκετά, σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωσή του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη, παραμένοντας αμετακίνητος στο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας.

Πηγή: efsyn.gr