in

Ζαπατίστας: Τριήμερες εκδηλώσεις στην Μαδρίτη: «Δεν μας κατέκτησαν – Δεν υποτασσόμαστε!» ΒΙΝΤΕΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ Ανταπόκριση από μέλος της ομάδας επικοινωνίας του πανελλαδικού συντονισμού για τους Ζαπατίστας

Άρχισαν και πραγματοποιούνται από τις 11 Αυγούστου οι εκδηλώσεις στη Μαδρίτη με τίτλο “Δεν μας κατέκτησαν – Δεν υποτασσόμαστε! 500 χρόνια από το ξεκίνημα της ιθαγενικής αντίστασης”. Οι ημέρες αυτές οργανώνονται από δεκάδες συλλογικότητες της Μαδρίτης και κοντινών περιοχών, που έχουν δικτυωθεί εδώ και μήνες και δουλεύουν σε θεματικούς άξονες με αφορμή τον ερχομό των Ζαπατίστας στην Ευρώπη-  δείτε εδώ σχετικό βίντεο.

Με σκοπό την οργάνωση της πορείας σήμερα 13 Αυγούστου, που συμπληρώνονται 500 χρόνια από την πτώση του “Μεξικού”, και την παρουσία Ζαπατίστας στην πόλη για την επέτειο, όλες αυτές οι ομάδες δουλεύουν με πολύ όρεξη και φαντασία γι’ αυτό το τριήμερο. Έχουν φτιαχτεί υπο-ομάδες για την “εγγραφή”, τη φιλοξενία, τη φροντίδα και τη συνύπαρξη, την υγεία, την ασφάλεια, το φαγητό, την επικοινωνία, για την πορεία κλπ.

Έχει δημιουργηθεί ένα κανάλι στο telegram όπου μπαίνουν όλες οι πληροφορίες. Υπάρχει χάρτης (δείτε παρακάτω) που δείχνει όλα τα μέρη που γίνονται εκδηλώσεις, τους χώρους φιλοξενίας κλπ και φόρμα εγγραφής για λόγους πρακτικούς και ασφάλειας/πρωτοκόλλου Covid.

Ο βασικός χώρος συνάντησης είναι ένα ένα αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο στη Λαβαπιές, που λειτουργεί όλη μέρα με βάρδιες για πληροφορίες. Εκεί γίνονται και συνελεύσεις των επιμέρους ομάδων, μαγειρεύεται το φαγητό, δίνονται πληροφορίες σε όσ@ς έρχονται από άλλες περιοχές για το πρόγραμμα και τη φιλοξενία, για τις συλλογικές κουζίνες κλπ. Προχθές για παράδειγμα συναντήθηκαν τα “ελεύθερα μέσα”, όπως και στο Βίγο, που θέλουν να συνεισφέρουν στην κάλυψη.

Στο προχθεσινό εργαστήρι οριγκάμι, που έγινε στην Tabacalera  και στο οποίο φτιάχτηκαν αεροπλάνα από χαρτί και μας μίλησε η ομάδα Redretro για τις δράσεις που κάνουν σε δημόσιους χώρους, συμμετείχε και η Μοίρα 421. Την ίδια μέρα το απόγευμα, : συμμετείχαν τουλάχιστον 150 άτομα, αντάλλαξαν εμπειρίες σε μικρές ομάδες και μετά έγινε συζήτηση με αφορμή την επέτειο των 18 χρόνων από τη δημιουργία των καρακόλες.

Χθες είχε πάλι εργαστήρια (πανό, αεροπλάνα από χαρτί) και δράσεις στο μετρό και το απόγευμα ήταν η συναυλία της CGT, της οποίας μπορείτε να δείτε το τέλος, αλλά και ολόκληρη.

Σήμερα το πρωί είχε εργαστήρια κατασκευών και το βράδυ στις 8 (9 ώρα Ελλάδας) είναι η πορεία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που συμμετέχουν σε αυτό.

Transmisión en directo desde la manifestación de la delegación marítima Zapatista en Madrid, 13 de agosto | ‘No Nos Conquistaron’

Camino al andar
Red Universitaria Anticapitalista
Pie de Página
Avispa Midia
Pozol Noticias Chiapas
Yretiemble Madrid
Desinformémonos
La Comuna Mx
Sexta Grietas del Norte
La Flor Peri Odico
Personajes México

ahuehuete.org

#NoNosConquistaron
#NoClaudicaremos
#tierrainsumisa
#LaGiraZapatistaVa

Μ.

Δεν μας κατέκτησαν! | Μαδρίτη: Αύγουστος 13 | λόγια του Εξεγερμένου Υποδιοικητή Μοϊσές.

πηγή: infolibre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αμπελόκηποι: Η παιδική χαρά κι ο ανεξέλεγκτος εργολάβος…

Η επικινδυνότητα είναι στους ψυχικά ασθενείς ή στην θεραπευτική τους εγκατάλειψη;