in ,

Βόλος: Διαδήλωση ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Β. Μάγγου

Photo Credit: Κώστας Σαββόπουλος

Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία και τη συγκάλυψη του βασανισμού του Βασίλη Μάγγου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο ενόψει της δίκης τριών αστυνομικών του Βόλου, για τον ξυλοδαρμό του πριν δυόμιση χρόνια έξω από τα τοπικά δικαστήρια.

Με συνθήματα «Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη», «Αγώνας για τη γη και την ελευθερία» «Μπέος, Lafarge & κυβερνητικοί-Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στα δικαστήρια του Βόλου.

Ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, κατηγόρησε την δικαστική εξουσία για προσπάθεια συγκάλυψης, τονίζοντας ότι «δύο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση στέλνοντας στα μαλακά τρεις από τους αστυνομικούς και όχι όλους στερώντας μας το δικαίωμα να εκδικαστεί η δική μας μήνυση».


Όπως υπενθυμίζουν συλλογικότητες που καλούσαν στην πορεία ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη από  ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και άνδρες της ασφάλειας κατά την διάρκεια επίθεσης της αστυνομίαςστην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας της προηγούμενης μέρας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ. Στην συνέχεια, μεταφέρθηκε στον αστυνομικό τμήμα Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από αστυνομικούς οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και οδήγησαν στον θάνατό του ένα μήνα μετά.

Ο Βασίλης Μάγγος αγωνίστηκε απέναντι στην μόλυνση που σπέρνουν τα φουγάρα της πολυεθνικής εταιρίας La Farge στην τοπική κοινωνία του Βόλου. Έδωσε, την ζωή του, όπως τονίζουν μέλη του κινήματος κατά της καύσης σκουπιδιών, στον αγώνα που γίνεται για να ξεριζωθεί ένα από τα δολοφονικά πλοκάμια του κεφαλαίου στην περιοχή.

«Η δίκη των τριών αστυνομικών που ξεκινάει στις 21 Οκτωβρη και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Μια πολιτική που στοχεύει τον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο του αγώνα και οποιονδήποτε προσπαθεί να ανατρέψει το ισχύον σύστημα εκμετάλλευσης. Έχουμε χρέος απέναντι στην μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε την λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν την ζωή. Σε καιρούς όπου φαίνεται να κυριαρχεί η παραίτηση, όπου τα δυσεπίλυτα προβλήματα στις πλάτες του λαού για την επιβίωση του τρέφουν την απογοήτευση και την τάση για ατομικές λύσεις, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η πόλη που ζούμε έχει ιστορία αγώνων που η παρακαταθήκη και η εμπειρία τους δεν είναι αμελητέες. Ο ντόπιος πληθυσμός ξέρει να αγωνίζεται και το χει αποδείξει κόντρα» αναφέρει η Πρωτοβουλία αναρχικών και κομμουνιστών ενάντια στην συγκάλυψη της δολοφονίας του Β. Μάγγου.

 

Στη διαδήλωση συμμετείχαν συλλογικότητες ενάντια στην καύση σκουπιδιών, αθλητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις. Οι διαδηλωτές-τριες διεκδικούν πραγματική δικαιοσύνη στην υπόθεση του Β. Μάγγου, να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στον  Βόλο και οι διώξεις εναντίον του κινήματος ενάντια στην καύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αντίο Αλέξανδρε

Στο δρόμο, στη δουλειά, στα Α.Τ ποτέ καμία μόνη- Αλληλεγγύη με την 19χρονη επιζήσασα