in , ,

Βαρύς τραυματισμός διαδηλώτριας στη διαδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών

Καταγγέλλουν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και το ΜέΡΑ25

Τον βαρύ τραυματισμό διαδηλώτριας και μέλους του καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης σε απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με κρότου λάμψης στους διαδηλωτές όταν η πορεία βρισκόταν στο τέλος της, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Γιαννιτσών. Μάλιστα όπως καταγγέλλει το ΚΙΑ η διαδηλώτρια προκειμένου να αποφύγει το χτύπημα από την βομβίδα κρότου λάμψης σε ευθεία βολή που έριξαν αστυνομικές δυνάμεις, γύρισε και χτυπήθηκε στο πόδι.

«Πλήθος κόσμου που συμμετείχε στην διαδήλωση αλλά και από τα παρακείμενα εμπορικά καταστήματα έτρεξε να βοηθήσει την τραυματία, φωνάζοντας και κάνοντας έκκληση στα ΜΑΤ και τους επικεφαλής των διμοιριών που ήταν παρόντες, να σταματήσουν να επιτίθενται στους διαδηλωτές και να καλέσουν επειγόντως ασθενοφόρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωνές μας και οι εκκλήσεις μας προς τους ρόμποκοπ της ΕΛΑΣ δεν εισακούστηκαν, αντίθετα εισπράξαμε αδιαφορία και ειρωνείες. Η επίθεση συνεχίστηκε και, φυσικά, αγνόησαν την απόλυτη αναγκαιότητα να κληθεί ασθενοφόρο για την διακομιδή της σοβαρά τραυματισμένης διαδηλώτριας. Το ασθενοφόρο κλήθηκε από τους διαδηλωτές που συμπαραστεκόταν στην τραυματισμένη, η οποία διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της».

«Οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η αστυνομία εδώ και χρόνια είναι δολοφονικές και είναι θέμα τύχης σε πόσους θα προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην υγεία, ακόμα και απώλεια ζωής, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς ΜΑΤατζήδες που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν συστηματικά αυτές τις δολοφονικές τακτικές, θεωρεί υπεύθυνους τους πολιτικούς τους εντολείς, τον εκάστοτε υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις κυβερνήσεις που ακολουθούν αυτή την πολιτική άγριας καταστολής των κοινωνικών αγώνων εδώ και χρόνια, αγνοώντας την αξία της ανθρώπινης ζωής. Θεωρούμε καθήκον μας να καταγγείλουμε το γεγονός στην κοινωνία και να κάνουμε  μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, γιατί η ασυδοσία και η ατιμωρησία της ελληνικής αστυνομίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο» σημειώνει το ΚΙΑ.

Την ευθεία βολή κρότου λάμψης στη συντονίστρια της ΟΒ Θερμαϊκού Μαρία Στεργιάδου καταγγέλλει και το ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει μετά την εισαγωγή της, αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στο Νοσοκομείο, με την πρόθεση να της πάρουν κατάθεση — μία απαράδεκτη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό τραυματισμένων διαδηλωτών.

«Καταγγέλλουμε τη βία και καταστολή της ΕΛΑΣ, την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο νοσοκομείο και την απόπειρα λήψης κατάθεσης από μέλος μας σαν να είναι συλληφθείσα ενώ είναι θύμα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Παράλληλα, είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ούτε τα νοσοκομεία πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες, ούτε η εισαγγελία πρέπει να επιτρέπει τη διενέργεια τέτοιων παράτυπων ανακριτικών πρακτικών.

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η ελληνική κοινωνία απαιτεί δικαίωση και η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή.

Όμως το μήνυμα των σημερινών μαζικών διαδηλώσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα αποσιωπηθεί και οι δίκαιοι αγώνες εργαζόμενων, φοιτητριών, και αγροτών θα συνεχίσουν δυναμικά, κάνοντας σαφές πως υπάρχει εναλλακτική» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγκέντρωση στον ΟΣΕ με τη συμμετοχή συγγενών των θυμάτων των Τεμπών-«Το έγκλημα να μην ξεχαστεί»

Ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης – Στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ 43 γραμμές και για το 2024