in

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη

Υποβάθμιση της προεδρίας της ΕΕ, με απουσία στίγματος και πρωτοβουλιών λίγο μόνο καιρό πριν την ανάληψή της, καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι περιορίζεται σε φωτογραφικές χειραψίες και διπλωματική αβρότητα για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση.

Για πρώτη φορά, σχεδόν ένα μήνα πριν από την έναρξη της Προεδρίας, η προεδρεύουσα χώρα δεν έχει προσδιορίσει το πολιτικό στίγμα της και τις συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που το αποκρυσταλλώνουν, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο EurActiv.gr και EurActiv.com.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, σύμφωνα με τον ίδιο, υποβαθμίζει μια θεσμική κατάκτηση των συγκριτικά μικρότερων ευρωπαϊκών χωρών, όπως είναι η εναλλασσόμενη Προεδρία της ΕΕ, σε Προεδρία παλαιοκομματικού επαρχιωτισμού, με επίκεντρο τις φωτογραφικές χειραψίες και τη διπλωματική αβρότητα για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση.

Παράλληλα, μέσα από τη συνέντευξή του εν όψει του Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 13-15 Δεκεμβρίου 2013 στη Μαδρίτη, για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνει εκ νέου ότι η υποψηφιότητα αυτή είναι τιμητική, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα,.

“Είναι πράξη πολιτικής αλληλεγγύης και απόδοση τιμής στον ελληνικό λαό από την ευρωπαϊκή Αριστερά. Και επιπλέον είναι πράξη ηθικής, πολιτικής και ιδεολογικής δικαίωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη και επιδιώκει να συμμετάσχει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων, δεν επιθυμεί τον ρόλο των αγανακτισμένων θεατών, αλλά των αποφασιστικών πρωταγωνιστών, τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Είμαστε η κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη. Είμαστε η κύρια ελπίδα απέναντι στον κίνδυνο της παγίδευσης των λαών στη μακροχρόνια υφεσιακή λιτότητα”, δηλώνει ο Αλ.. Τσίπρας και προσθέτει ότι το κόμμα του υποστηρίζει την άμεση ακύρωση των Μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας και τη συντονισμένη αναθέρμανση των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γιατροσόφια για τον πονόλαιμο

Προβολή και συζήτηση: “RUINS – Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης”