in ,

Το εξοργιστικό σχόλιο του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις χήρες των γιατρών του ΕΣΥ…

Το εξοργιστικό σχόλιο του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις χήρες των γιατρών του ΕΣΥ…

Τουλάχιστον προκλητική και μακάβρια μπορεί να χαρακτηριστεί η αναφορά του θεσσαλονικιού προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, στις συντάξεις που παίρνουν οι χήρες των γιατρών του ΕΣΥ που χάνουν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται ο ΠΙΣ για την συμφωνία που έκανε με το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας οι «εθελοντές» ιδιώτες γιατροί για να προσέλθουν στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα παίρνουν 2.000 ευρώ αφορολόγητα, επιπλέον πληρωμή των εφημεριών και διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου, ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ πληρώνονται με 1.200 ευρώ και έχουν απλήρωτες εφημερίες από την έναρξη της πανδημίας.

Υπέπεσε όμως σε ένα ολισθηρό σφάλμα, συγκρίνοντας τις χήρες των γιατρών του ΕΣΥ με τις χήρες των ιδιωτών γιατρών.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΙΣ:

«Η πανδημία πράγματι είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, ιατρικό βασικά είναι, που αφορά όλη την κοινωνία. Εάν, όποιος πάει να δουλέψει μέσα σε αυτό το χώρο πρώτα από όλα εκτίθεται σε έναν φοβερό κίνδυνο, που σημαίνει ότι αν είναι γιατρός του ΕΣΥ και πεθάνει η χήρα του θα έχει μια σύνταξη, αν είναι εθελοντής θα πάει έτσι, η χήρα του δεν θα έχει τίποτα. Οι συνάδελφοι όλοι δεν έχουν περιουσία τέτοια που να τους επιτρέπει να εκτίθενται σε κινδύνους έχοντας το κεφάλι τους ήσυχο, ότι οι χήρες και τα ορφανά θα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Κατά συνέπεια παντού όταν πάμε σε μια τέτοια κατάσταση υπάρχει κάποιου είδους αποζημίωση.

Η αποζημίωση είναι υποπολαπλάσια των αποζημιώσεων που δίνονται αυτή τη στιγμή σε άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Αγγλία, στην οποία μπορεί ωραιότατα οποιοσδήποτε συνάδελφος να εργαστεί, και για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να είναι τέτοια που να προκαλεί το ενδιαφέρον, κατ’ ελάχιστο».

Η αναφορά του κ. Εξαδάκτυλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Απαντώντας σε υψηλούς τόνους στον ΠΙΣ, η κυρία Κατσίμπα σημείωσε ότι ο ΠΙΣ διαχρονικά προτάσσει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και έτσι είναι υποκριτικό να μιλάει τώρα για στήριξη του ΕΣΥ και όνισε την ανάγκη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν θα μαζέψουμε πελάτες από τα νοσοκομεία για τα ιατρεία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για χήρες και ορφανά μιλάμε εμείς για την ώρα, δεν μιλάτε εσείς. Με αυτά τα επιχειρήματα προσβάλετε τους ίδιους τους ιατρούς» δήλωσε στη συνέχεια η κ. Κατσίμπα.

Από την μεριά της η νοσηλεύτρια και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή, δήλωσε ότι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και εργάζεται, 170 υγειονομικοί εργαζόμενοι νοσούν, και έφυγε από τη ζωή μια πενηντάχρονη συνάδελφός της, και άλλοι τρεις βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Η οικογένεια της πενηντάχρονης, όπως συμπλήρωσε η κ. Μπακιρλή, δεν θα πάρει καμία αποζημίωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αλλά και ενδιάμεσα στις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών – υγειονομικών εργαζομένων, που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό στην πρώτη γραμμή, στελέχη και αντιδήμαρχοι της διοίκησης του δήμου, έκαναν ειρωνικά σχόλια και επιθέσεις.

Μπορείτε να ακούσετε τον κ. Εξαδάκτυλο στο 44ο λεπτό της συνεδρίασης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Δημοτικοί-περιφερειακοί σύμβουλοι της μαχόμενης Αριστεράς καταγγέλλουν την καταστολή εναντίον της πορείας για το Πολυτεχνείο

Κατέληξε και δεύτερος κρατούμενος των φυλακών Διαβατών από επιπλοκές κορονοϊού