in , ,

Συγκεντρώσεις ενάντια στη νέα πολεμοκάπηλη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που ψηφίζεται στη Βουλή

Πηγή φωτογραφίας: Επιμένουμε Διεκδικούμε

Δύο συγκεντρώσεις που αναμένεται να συμπορευθούν σε κοινή διαδήλωση προς το προξενείο των ΗΠΑ, διοργανώνουν σήμερα εργατικά συνδικάτα καθώς και κοινωνικοί και πολιτικοί σχηματισμοί της Θεσσαλονίκης ενάντια στην νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία βαθαίνει την συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την μετατρέπει σε μία απέραντη, και μακράς διαρκείας, νατοϊκή βάση.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, απαιτώντας «να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!» και «Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!».

Το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του αναφέρει:

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας για να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς. Μπροστά στις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε ολόκληρη την περιοχή με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με την πολύ επικίνδυνη ανάμειξη της Ελλάδας σε αυτόν, ο λαός πρέπει να παλέψει ενάντια στα σχέδια που σέρνουν την πατρίδα μας σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια».

«Για να ζήσουμε, πρέπει ν΄ αγωνιστούμε! Όλοι στους δρόμους!» τονίζει η Κ.Ο.Θ. του ΚΚΕ(μ-λ) και καλεί, μαζί με άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να διαδηλώσουν μαζικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με σημείο συγκέντρωσης την Καμάρα στις 18.30, ενάντια στη νέα συμφωνία για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις. «Μια συμφωνία που βαθαίνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και την μετατρέπει σε ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή, την μετατρέπει σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την προώθηση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής τους στην Ουκρανία απέναντι στον ρώσικο ιμπεριαλισμό».

Στην Καμάρα καλεί και η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας σημειώνοντας πως «η Συμφωνία αποτελεί πραγματική πρόκληση για το εργατικό κίνημα. Μία πρόκληση που δεν είναι η πρώτη, αλλά ακολουθεί τα Rafale, τις φρεγάτες, την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Δείχνει ότι οι Έλληνες καπιταλιστές και τα πολιτικά τους επιτελεία έχουν επιλέξει τον δρόμο στον οποίο θα πορευτούν: πλήρης και άνευ όρων στοίχιση πίσω από το ΝΑΤΟ και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς, που ποτέ δεν ερωτηθήκαμε γι’ αυτή την επιλογή, θα είναι δυσβάσταχτο και τα «οφέλη» ανύπαρκτα.

Οφείλουμε εδώ και τώρα να σηκώσουμε το γάντι σε αυτή την πρόκληση. Να απαντήσουμε με ένα μαζικό και μαχητικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που θα βάλει τέλος στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή / συνενοχή των ελληνικών κυβερνήσεων και αστικών δυνάμεων. Να παλέψουμε για τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Για να μην παρασυρθεί όλη η περιοχή μας στον κυκλώνα του πολέμου. Παλεύοντας πρώτα-πρώτα ενάντια στη δική μας κυβέρνηση και σε κάθε επόμενη, που θέλει να μας μετατρέψει σε κρέας για τα κανόνια προκειμένου να σώσει το χρεωκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στάση εργασίας στα εργοτάξια του Μετρό

Σπ. Γκέλης: «Ζούμε με την αγωνία της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών μας»