in

Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών

Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών

Την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών αναγγέλει ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών» δηλώνει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο Γιάννης Στουρνάρας. «Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Κινηθήκαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά τα καταφέραμε. Πετύχαμε πλεόνασμα, πάμε στις αγορές, έρχονται επενδύσεις» προσθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, τρεις είναι οι εναλλακτικές επιλογές που συζητά με τους συνεργάτες του ο κ. Στουρνάρας: Η πρώτη είναι η ανάληψη θέσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Η δεύτερη, η ανάληψη ενός καλού χαρτοφυλακίου στην επόμενη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τρίτη, μια θέση βουλευτή Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στην προσεχή κοινοβουλευτική περίοδο.

Κάνοντας τον απολογισμό της 21μηνης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σουρνάρας αναφέρει: «ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έμενα ξύπνιος μέχρι το πρωί, παρακολουθώντας μεταμεσονύκτιες εκπομπές στην τηλεόραση. Βρεθήκαμε πολλές φορές στο γκρεμό αλλά τελικώς τα καταφέραμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατά των διδάκτρων στα ΑΕΙ. Του Κώστα Σταμάτη

Παρουσίαση θέσεων από τη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη»