Ρεκόρ χτύπησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας το α` τρίμηνο του έτους. Από 11, 7% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και 14, 2% το δ` τρίμηνο του 2010 τώρα αυξήθηκε στο 15, 9%!
Η άνεργοι έφτασαν πλέον στα 792.601 άτομα σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 35,1% μέσα σε έναν χρόνο και 11,3% μέσα σε ένα τρίμηνο.
Στο 22. 8 % του συνόλου των ανέργων ανέρχεται το ποσοστό των νέων ανέργων, όσων δηλαδή εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας δουλειάς. Οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω, ανεξάρτητα εάν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 46,6%.
Η ανεργία χτυπά κατά κύριο λόγο τους νέους και ιδιαίτερα τις ηλικίες 15-29, όπου το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 30,9% (από 22,3% το α΄ τρίμηνο 2010) και ειδικά τις γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 35,8% (από 27,4% πριν από ένα έτος).
Πηγή ΑΠΕ