in

Στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Συνεχής ενημέρωση

Στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Συνεχής ενημέρωση

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον πρώτο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη ασφαλής εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος δεν αναμένεται πριν τις 11 το βράδυ. Στη μάχη της κάλπης ρίχνονται συνολικά 1.441 δημοτικοί και 105 περιφερειακοί συνδυασμοί.

16:53 Ένσταση για την εγκυρότητα της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα 69, 70, 71, 72, 73 της Δενδροποτάμου έκανε η δημοτική παράταξη «Ενότητα για Αλληλεγγύη και Ανατροπή»

16:17 Καταγγελία για ύποπτη τεχνητή έλλειψη των ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Μακεδονία Θράκη Ελλάδας μας» του οποίου ηγείται, έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

14:55 Παραβίαση της εκλογικής νομιμότητας σε τμήματα του Πειραιά κατήγγειλε ο Θ.Δρίτσας

14:37 «Το σύστημα του χτες, της ιδιοτέλειας και των μνημονιακών πολιτικών θα πάρουν την απάντησή τους μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών» είπε ο υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογία-Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 475o εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

13:48 Καταγγελίες για τραμπουκισμούς και παραβιάσεις

12.50  Εμπιστοσύνη στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης. Έκανε λόγο για αλλαγή στον ορίζοντα που θα επισφραγιστεί την επόμενη Κυριακή. Χαρακτήρισε αντισυνταγματική και παράνομη την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών «για να εμποδιστεί ένα υποδειγματικό δημοψήφισμα» για την ΕΥΑΘ. 

12.40 Από τα Γιάννενα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα και αναφέρθηκε στην ιστορική παράδοση καθώς πάντοτε οι τοπικοί άρχοντες διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στις δύσκολες στιγμές του λαού. “Ελπίζω σήμερα να εκλεγούν αυτοί που έχουν μεράκι να προσφέρουν για τον τόπο” είπε ο Κάρολος Παπούλιας.

12.20 «Πολύ ανόητη» και «απαράδεκτη χειρονομία» του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη χαρακτήρισε ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης την εγκύκλιο που απαγόρευε το δημοψήφισμα για το νερό, την παραμονή της κάλπης.  Για τις δημοτικές εκλογές είπε πως «είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται».

Δηλώσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμο Θεσσαλονίκης, Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη

12.10 Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από το Χαϊδάρι όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα είπε: “Ελπίζω να ψηφίσουμε όλοι τους καλύτερους, τους αξιότερους, έξω από κομματικές γραμμές. Η περιφέρεια πρέπει να ψηφίζει όχι κομματικά αλλά αυτούς που μπορούν να τους βοηθήσουν”.

11.45 Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε από το εκλογικό τμήμα στο Δέλτα Θεσσαλονίκης ότι «σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά». Έδωσε έμφαση στη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές, «για να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

11.40 Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σχολίασε ότι η συμμετοχή του πολίτη στην εκλογική διαδικασία, είναι συμμετοχή στη γιορτή της δημοκρατίας.

11.30 Τις ευχές του στους υποψήφιους των Ανεξάρτητων Ελλήνων για καλά αποτελέσματα εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος και παράλληλα είπε στους πολίτες ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν την επομένη των εκλογών σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνουν τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010 δηλαδή να μην πουν ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια.

11.20 Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κυψέλη όπου ψήφισε τόνισε :” Είναι μια σπουδαία μέρα σήμερα γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς, τους πολίτες που είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία οι πόλεις και οι περιφέρειες, ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας”.

11.10 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ψήφισε στη Νέα Ιωνία, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να σταθεί όρθος ο λαός, να δημιουργηθεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια, να αποτραπούν νέα μέτρα”.

10.50 Από την περιοχή του Γκύζη όπου ψήφισε ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε: ” Οι πολίτες διεκδικούν με την ψήφου τους μια προοδευτική, δημοκρατική και αλληλέγγυα τοπική αυτοδιοίκηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών”

10.15 Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. “Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες εκλέγουν καλύτερους δημάρχους και περιφερειάρχες. Ελπίζω ότι επιλογή τους αυτή και την επόμενη Κυριακή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, στις καλές υπηρεσίες στο δημόσιο και στις θέσεις εργασίας” σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

9.40 Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντώνης Σαμαράς. “Ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα δημοκρατικά και ενωτικά, βγαίνουμε από την κρίση” είπε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός.

9.30 “Καλώ τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες – ο καθένας να δώσει την ψήφο του σε αυτά που θέλει και αυτούς που θέλει” είπε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο ο Γιάννης Ιωαννίδης. Να σημειωθεί πως ο υποψήφιος με τη ΝΔ Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν ψήφισε στο δημοψήφισμα γιατί, όπως είπε «πρέπει να είναι βάση των νόμων» και εφόσον γίνει με τους όρους που πρέπει τότε θα «ψηφίσουμε όλοι».

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πρώτος πολιτικός που έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στη Θεσσαλονίκη και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός κατέφτασε στις 7.40 το πρωί στο 391ο εκλογικό τμήμα και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από συγκεντρωμένα στελέχη της ΝΔ όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρώην πρόεδρος Βάκης Φραντζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια πλούσια γκάμα μνημονιακών γενοσήμων για κάθε γούστο. Του Άγγελου Τσέκερη

Φραστικό επεισόδιο Βασίλη Μιχαλολιάκου και Βαγγέλη Μαρινάκη