in

Σε συναγερμό για την ΕΡΤ-Όλα τα σενάρια των επόμενων ημερών

Σε συναγερμό για την ΕΡΤ-Όλα τα σενάρια των επόμενων ημερών

Μια φήμη για πιθανή παρέμβαση εισαγγελέα χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, ήταν ικανή να κινητοποιήσει χιλιάδες κόσμου, που βρέθηκε τόσο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όσο και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψη των κτιρίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν στους ιδιωτικούς σταθμούς έφτασε η πληροφορία πως δόθηκε εντολή να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή, ενώ άμεσα τηλεοπτικά συνεργεία στήθηκαν στο προαύλιο του ραδιομεγάρου. Οι εργαζόμενοι κλείδωσαν τις πόρτες, πολίτες έφταναν από κάθε γωνιά της Αθήνας, ενώ ανάλογη κινητοποίηση υπήρξε και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Όπως φαίνεται οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς η κυβέρνηση πολώνει την αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ αναζητείται φόρμουλα για να εκπέμψει πρόγραμμα η ΔΤ, ο μεταβατικός φορέας δηλαδή που έχει δημιουργηθεί.

«Αν θεωρούν αυτοί οι 100 άνθρωποι ότι έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν 1.800 συναδέλφους τους που έκαναν αίτηση και άλλους εκτός ΕΡΤ, να προσληφθούν κάνουν λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Καψής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Παράλληλα με δηλώσεις του επισημαίνει πως τα κτίρια έχουν καταληφθεί από μερικές δεκάδες συνδικαλιστές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που τονίζει πως τις επόμενες ημέρες το νέο πρόγραμμα πρέπει να βγει στον αέρα.

Τα σενάρια

Δύο φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την ανακατάληψη των κτιρίων από την κυβέρνηση και την εκπομπή καινούργιου προγράμματος.

Το πρώτο περιλαμβάνει τη συμμετοχή των νεοπροσληφθέντων εργαζομένων, κάποιοι από τους οποίους φαίνονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των παλιών τους συναδέλφων, ώστε να καταφέρουν να αναλάβουν τις θέσεις εργασίας τους. Παράλληλα το σενάριο αυτό προυποθέτει την εμπλοκή της δικαιοσύνης, στη βάση των «χρεωμένων» μηχανημάτων που έχουν στο όνομα τους νέοι και παλιοί εργαζόμενοι. Αυτό το σχέδιο σε συνδυασμό με παρέμβαση στα εσωτερικά της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι το ιδανικό για την κυβέρνηση, προυποθέτει όμως την ύπαρξη ενός σεβαστού χρονικού διαστήματος μέχρι να υλοποιηθεί.

Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για επέμβαση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Σε αυτή την περίπτωση η λειτουργία της ΔΤ μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη για μικρό διάστημα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην Αγία Παρασκευή.

Στο κυβερνητικό επιτελείο δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιο δρόμο θα επιλέξουν, όσο οι μέρες περνούν όμως, η κατάσταση φαίνεται και πάλι να γυρίζει υπέρ των απολυμένων. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η τελική απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα, χωρίς να είναι απίθανες οι εξελίξεις τις επόμενες τρεις ημέρες, με τον Παντελή Καψή να θέλει να εκμεταλλευτεί την αργία του Δεκαπενταύγουστου και την άδεια Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Υποχρεωμένοι να αποδράσουν. Του Τάσου Παππά

Αίγυπτος: Σε πορεία εκατομμυρίων καλεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα-Εκατοντάδες οι νεκροί