in ,

Σε συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου καλεί η Συνέλευση των Κινημάτων

Σε συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου καλεί η Συνέλευση των Κινημάτων

Σε συλλαλητήριο την Κυριακή  12 του Φλεβάρη, στις 5μμ στην πλατεία Αριστοτέλους, καλεί η Συνέλευση των Κινημάτων. Όπως αναφέρει το κάλεσμα, κάθε χώρος και κίνημα μπορεί να συμμετέχει με δικές του θέσεις και δικά του αιτήματα για “να πιάσουμε το νήμα” από τους λαϊκούς αγώνες του 2010-2012, να βροντοφωνάξουμε “ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ”, να γίνει κυρίαρχο σ’ όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα το σύνθημα “ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ”.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/1 στην ΕΔΟΘ πολύ μαζική συνέλευση  σωματείων  εργαζόμενων και  συνταξιούχων, συνελεύσεων γειτονιάς, τοπικών κινήσεων, επιτροπών αγώνα, φοιτητικών συλλόγων και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων μετά από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.  

Στόχος της συνέλευσης ήταν η κοινή δράση όλων των αγωνιζόμενων εργατικών, τοπικών και νεολαιίστικων συλλογικοτήτων από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά που με συντονισμένο αποφασιστικό κι ανυποχώρητο αγώνα, ξεπερνώντας λογικές αγώνων απλής διαμαρτυρίας, θα σχεδιάσουν και θα ξεδιπλώσουν στο επόμενο διάστημα αγώνες με όρους νίκης και ανατροπής της κοινωνικής βαρβαρότητας. 

Δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μετέφεραν στην συνέλευση την εμπειρία αγώνων και εξέφρασαν την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ’ αυτήν τη χώρα (Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων) του δικαιώματος στη στέγη αλλά και όλα τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν στη ζωή μας η κυβέρνηση (και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ), η Ε.Ε. , το κεφάλαιο, τα μνημόνια, το χρέος.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας σε μια περίοδο ήττας για το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει μικρές νίκες και έχει γίνει άμμος στα γρανάζια του συστήματος, με δεδομένη τη σημασία πλειστηριασμών και κατασχέσεων για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι ανάγκη των καιρών αυτό το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ’ όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Συζητήθηκε επίσης στην συνέλευση η πολιτική και κοινωνική συγκυρία με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα αλλά και πιθανά ένα νέο 4ο Μνημόνιο με δημοσιονομικό κόφτη παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιώματων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές – μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των ΣΣΕ, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Κοινή συνισταμένη όλων όσων συμμετείχαν στην συνέλευση των κινημάτων ήταν πως απαιτείται ένας αγώνας από τα κάτω, όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, με μόνιμο συντονισμό  σε τακτική βάση, με βάση πάντα τη δημοκρατία των συνελεύσεων, που δεν θα θυμίζει τις κινητοποιήσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τους αγώνες με ημερομηνία λήξης, που είχαν ξεπουληθεί πριν ακόμη ξεκινήσουν ή τους αγώνες για «το μοίρασμα της φτώχειας μας».

Η Συνέλευση αποφάσισε:

-την διοργάνωση ένα μεγάλου παλλαϊκού συλλαλητήριου στις 12 του Φλεβάρη, στις 5μμ στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου κάθε χώρος και κίνημα μπορεί να συμμετέχει με δικές του θέσεις και δικά του αιτήματα για “να πιάσουμε το νήμα” από τους λαϊκούς αγώνες του 2010-2012, να βροντοφωνάξουμε “ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ”, να γίνει κυρίαρχο σ’ όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα το σύνθημα “ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ”.

-την κοινή παρέμβαση κόντρα στην πολιτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με τη μαζική συμμετοχή κάθε χώρου κάθε Τετάρτη στις 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο, αλλά και σε άλλες δράσεις σε εφορίες, τράπεζες, ΔΕΗ κ.α.

-την κοινή δράση σε ζητήματα και χώρους έχοντας μπροστά τα σωματεία και τις συλλογικότητες του κάθε χώρου. Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει κάλεσμα σε πρωτοβάθμια σωματεία και κάθε κινηματική συλλογικότητα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 12ης Φλεβάρη και σε νέα Συνέλευση των κινημάτων στις αρχές Μάρτη

-την απεύθυνση για πανελλαδικό συντονισμό σε παρόμοιες κοινές δράσεις και πανελλαδικές κινητοποιήσεις  ώστε να ξαναβγεί στο προσκήνιο ο λαός και οι αγώνες του με συνολική πολιτική ανυπακοή, παλλαϊκό ξεσηκωμό και την προοπτική της γενικής πολιτικής απεργίας, ώστε να ανατραπεί η κοινωνική βαρβαρότητα και ο εργασιακός μεσαίωνας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης: «Ξαναπάμε πλατεία» μέχρι την τελική νίκη!

Όπως αναφέρει, η  Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους συμπολίτες μας, θύματα των επτά χρόνων μνημονίων, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συνέλευση των Κινημάτων την Κυριακή 12 Φλεβάρη στις 5.00΄μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους,  για να πιάσουμε το «νήμα» από τους αγώνες 2010-2012, να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, να ανατρέψουμε το πολιτικό και οικονομικό μνημονιακό μπλοκ.

Να δηλώσουμε ότι δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα νέα ακραία μέτρα εργασιακής, ασφαλιστικής και φορολογικής κατεδάφισης που προβλέπονται για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης.

Να πούμε όχι στις νέες μειώσεις των συντάξεων, των μισθών, του αφορολόγητου, στις νέες επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, στην αύξηση του ΦΠΑ, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τους οποίους επιδιώκουν την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Απέναντι σ αυτήν τη νέα λαίλαπα που θα εξοντώσει τα ήδη λαβωμένα λαϊκά στρώματα, η μόνη μας ελπίδα είναι ο δρόμος της ενότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα, του καλού σχεδιασμού και της κλιμάκωσής του, για τη μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και την επιβίωση του λαού και της χώρας μας.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποιός φέρνει τον «Κούλη» στο Μαξίμου; Του Γιώργου Θεοδωρόπουλου

Η καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια και τα ζόμπι, του Χρήστου Λάσκου