in

Ποιός φέρνει τον «Κούλη» στο Μαξίμου; Του Γιώργου Θεοδωρόπουλου

Ποιός φέρνει τον «Κούλη» στο Μαξίμου; Του Γιώργου Θεοδωρόπουλου

Μια σημαντική και υψηλού συμβολισμού κίνηση για τα αυτοδιοικητικά ζητήματα – και όχι μόνο – της Θεσσαλονίκης, έκανε την περασμένη Δευτέρα (30/1/2017) ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τον σχεδόν ολοκληρωμένο ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Είναι γνωστοί οι αγώνες που δόθηκαν τα περασμένα χρόνια, οι εκατοντάδες διώξεις πολιτών και η στήριξη των αγώνων από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και από τον νυν Πρωθυπουργό! Το έργο σε μεγάλο βαθμό εκτελέστηκε και ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη, με την προτροπή των τοπικών κομματικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ν.Δ., σηματοδοτεί την επίδειξη, από μέρους τους, ότι έχουν «το πάνω χέρι» και την ηγεμονία στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η έκβαση της μάχης που δόθηκε για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας σηματοδοτεί την κυριαρχία – προσωρινή(;) – των απόψεων και των συμφερόντων που επιθυμούσαν τη διαχείριση των απορριμμάτων με φαραωνικά έργα και καύση.

Ο κ. Μητσοτάκης, από την Ευκαρπία, εξέφρασε τη χαρά του για την εξέλιξη του έργου: «Εγώ θέλω να πω πόσο χαίρομαι που επισκέπτομαι αυτόν τον χώρο. Έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη του έργου εδώ και πολλά χρόνια….». Προχώρησε όμως και σε συνολική αμφισβήτηση του ΕΣΔΑ λέγοντας ότι: «Η άποψη που προωθείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να γίνεται αποκλειστικά σε τοπικό, δημοτικό επίπεδο, είναι άποψη που δεν ανταποκρίνεται στην κοινή λογική» και επεσήμανε ότι: «Επιμένω και δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο».

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεράνης, ως τροπαιοφόρος, ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη, εκεί όπου, δύο χρόνια πριν, γίνονταν μαζικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και βουλευτές του τοπικού – και όχι μόνο – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο τότε γραμματέας κ. Βίτσας, έκαναν παραστάσεις συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους πολίτες.

Ο αγώνας για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας είχε αποκτήσει εμβληματικά χαρακτηριστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο όμως και η επίσκεψη Μητσοτάκη με την υψηλή του συνοδεία (Περιφερειάρχης, πρόεδρος ΠΕΔ κ.λπ.).

sma efkarpias

Τελικά ποιος φέρνει τον κ. Μητσοτάκη;

Η μηδενική αντίσταση και η προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δρομολογημένα εδώ και χρόνια σχέδια των εργολάβων για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, έδωσε το δικαίωμα στον κ. Γεράνη να πραγματοποιήσει την πανηγυρική νικηφόρα παρέλαση, υπό τον κ. Μητσοτάκη, στο ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας εγκαινιάστηκε ουσιαστικά από τον κ. Μητσοτάκη και ίσως να έβγαλε από τη δύσκολη θέση ή να στέρησε τη δόξα από τον αρμόδιο Υπουργό, να κάνει αυτός τα επίσημα εγκαίνια.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, τα αυτοδιοικητικά στελέχη, οι βουλευτές που «έγραψαν υπερωρίες» στον ΣΜΑ Ευκαρπίας δεν έβγαλαν ούτε άχνα στην «πρόκληση» Μητσοτάκη.

Όσοι αγωνιστήκαμε για να μη γίνει ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, έχουμε πίκρα, μεγάλη πίκρα! Ο αγώνας όμως συνεχίζεται, πρέπει να συνεχιστεί, για να αποτρέψουμε τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, για τα οποία μας έδωσε μία γεύση με τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης και έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, μέσα από τους πρόσφατα εγκεκριμένους από την κυβέρνηση ΠΕΣΔΑ.

Η μνημονιακη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα πεδία της πολιτικής και η προσχώρηση στην ιδεολογία Μητσοτάκη φέρνει γοργά τον «Κούλη» στο Μαξίμου!

* Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος είναι περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προσφυγικό: νεκροί, ευθύνες κι αδιέξοδα. Του Κωστή Παπαϊωάννου

Σε συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου καλεί η Συνέλευση των Κινημάτων