in ,

Ρέθυμνο: Μία νίκη για τους γιατρούς ενός μόνιμα παραγκωνισμένου νοσοκομείου

Ανακλήθηκε η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για το εάν προκύπτει πειθαρχικό παράπτωμα από την διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Ρεθύμνου Ελένη Ιωαννίδου μετά από ένα δυνατό κύμα στήριξης της εντός και εκτός νοσοκομείου.

Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον της επειδή δημοσιοποίησε τα προβλήματα του νοσοκομείου και συγκεκριμένα το γεγονός ότι ελλείψει γιατρών η διοίκηση ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν πάνω από το νόμιμο όριο. Η γιατρός δήλωσε ότι η Παθολογική κλινική δε μπορεί να δεχτεί νέους ασθενείς και από την στιγμή εκείνη ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα με κίνδυνο να μετατραπεί σε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της.

Την έμπρακτη στήριξή τους στην κα Ιωαννίδου εξέφρασαν μέσα από την κατάθεση της παραίτησής τους 15 γιατροί δηλώνοντας ότι κοινός στόχος της κίνησης αυτής είναι «η διεκδίκηση για το πάντα «παραγκωνισμένο» νοσοκομείο του νομού μας».

Συγκεκριμένα στο κείμενο που υπογράφεται από τους παραιτηθέντες γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Παρά το ότι δεν επιθυμούμε την δημοσιότητα, οφείλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας γι αυτήν την τροπή και να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραίτηση μας πρωταρχικό σκοπό έχει την στήριξη της κ Ιωαννίδου, κυρίως όσον αφορά την επαπειλούμενη πειθαρχική της δίωξη την οποία θεωρούμε άτοπη και άδικη.

Η κ Ιωαννίδου είναι αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας και το έργο της στο ΓΝΡ αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων μας. Οι ενέργειες της πάντα και τώρα αποσκοπούν στην ασφαλή και επαρκή περίθαλψη των συμπολιτών μας, κάτι για το οποίο παλεύουμε κι εμείς και διεκδικούμε μαζί της, ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για το νοσοκομείο μας.

Όλοι εμείς που έχουμε υποβάλλει την παραίτηση μας ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς -κομματικούς χώρους, αλλά κοινός μας στόχος είναι η διεκδίκηση για το πάντα ”παραγκωνισμένο” νοσοκομείο του νομού μας».

Ο κοινός αγώνας των γιατρών, στο πλευρό των οποίων βρέθηκε και η πλειοψηφία των κατοίκων του Ρεθύμνου που στήριξε με συλλογή υπογραφών την στάση τους, οδήγησε σε νίκη.

Σύμφωνα με το goodnet.gr ανακλήθηκε η διαδικασία διερεύνησης πειθαρχικού παραπτώματος για την Ελένη Ιωαννίδου μέσα από μια πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείο.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης, το διοικητικό συμβούλιο κάλεσε και την κα Ιωαννίδου, όσο και την διευθύντρια του Παθολογικού τομέα Ειρήνη Νταουντάκη να μιλήσουν για την δική τους θέση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κα Ιωαννίδου παρέμεινε σταθερή στην θέση της, πως το ζητούμενο για την ίδια είναι η ορθή και ασφαλής λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και ζήτησε διασφαλίσεις ότι θα γίνουν προσπάθειες για να βρεθεί προσωπικό ικανό να την στελεχώσει.

«Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, φάνηκε πως προσπάθεια ήταν να γεφυρωθεί το χάσμα, να γίνουν υποχωρήσεις που πάνω από όλα δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία τόσο της Παθολογικής Κλινικής όσο και του νοσοκομείου συνολικά.

Σε ό,τι αφορά τις 15 παραιτήσεις των γιατρών, είναι θέμα που δεν συζητήθηκε στην συνεδρίαση, αφού άλλωστε αφορά διαδικασία στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Θεωρείται, πάντως, βέβαιο, πως μετά την εξέλιξη αυτή και αυτό το θέμα θα έχει ανάλογη πορεία» αναφέρεται στο δημοσίευμα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Δείτε σχετικά: Η κοινωνία του Ρεθύμνου στηρίζει τους γιατρούς της – Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο νοσοκομείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ο Μπέρνι Σάντερς έβγαλε 1,8 εκατ. για φιλανθρωπία χάρη στη γνωστή φωτογραφία με τα γάντια

Τι συμβαίνει με την GameStop και το χρηματιστήριο; Πώς μια συλλογική δράση έφερε τα πάνω κάτω στα παιχνίδια πλούσιων επενδυτών