in

Πρόταση Καψή για 7μελές της ΝΕΡΙΤ με Χωμενίδη και Ζούλα

Πρόταση Καψή για 7μελές της ΝΕΡΙΤ με Χωμενίδη και Ζούλα

Πρόταση συγκρότησης επταμελούς Εποπτικού Συμβουλίου της «Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόρασης» κατέθεσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Π. Καψής προς το υπουργικό συμβούλιο. Στα ονόματα που δόθηκαν περιλαμβάνονται αυτά του γνωστού δημοσιογράφου για χρόνια της Καθημερινής, Ανδρέα Ζούλα καθώς και του γνωστού συγγραφέα και πρώην στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Χρήστου Χωμενίδη.

Σύμφωνα με την πρόταση, η συγκρότηση του Συμβουλίου αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου για τη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, με βασικό στόχο τη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της και την αναδιάρθρωσή της με βάση την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημόσια αποστολή της.

Τα προτεινόμενα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου είναι οι:

-Άννα Δαμιανίδη

-Ανδρέας Ζούλας

-Τατιάνα Καραπαναγιώτη

-Λουκάς Καρυτινός

– Σίμος Σιμόπουλος

-Θεόδωρος Φορτσάκης

-Χρήστος Χωμενίδης

Τα βιογραφικά των προτεινόμενων μελών του Ε.Σ.

Άννα Δαμιανίδη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Γαλλική Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη και δημοσιογραφία στο Παρίσι. Από το 1975 έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην Αυγή, στα ΝΕΑ και στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία κι έχει γράψει νουβέλες, διηγήματα, μυθιστορήματα και βιβλία για παιδιά

Ανδρέας Ζούλας

Γεννήθηκε το 1942 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1965 έχει εργαστεί ως ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος αθηναϊκών εφημερίδων. Διατέλεσε αρχισυντάκτης στην Καθημερινή και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει εργαστεί ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει συνεργαστεί και με αρκετούς εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος. Το 2011 ορίστηκε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τον Μάιο του 2012 διατέλεσε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού.

Λουκάς Καρυτινός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Δυτικού Βερολίνου και στο Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ. Είναι επίσης διπλωματούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1985 εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 1992 έγινε μουσικός διευθυντής και την περίοδο 1999-2005 καλλιτεχνικός διευθυντής. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τα λυρικά θέατρα Βερολίνου, Βαρκελώνης, Κολωνίας και Ρώμης, και έχει διευθύνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Τουρκία και Αίγυπτο. Για τις υπηρεσίες του στο χώρο της μουσικής τού έχουν απονεμηθεί διακρίσεις από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών κριτικών.

Σίμος Ε. Σιμόπουλος

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρύτανης του ΕΜΠ από το 2010. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στη ραδιοπεριβαλλοντική ανάλυση και τα ενεργειακά συστήματα. Το έργο του σχετικά με τη ρύπανση από το ατύχημα στο Chernobyl έχει τύχει αναγνώρισης από Διεθνείς Οργανισμούς. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει διοικήσει φορείς τόσο στον Ακαδημαϊκό Χώρο όσο και ευρύτερα στο Δημόσιο Τομέα. Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας». Το 2012 διετέλεσε Υπηρεσιακός Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Θεόδωρος Φορτσάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει νομικά στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2000-2003), εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης (1998-2004) και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα διοικητικού δικαίου (1990-1991). ΨΧ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απαλλαγείτε από τις άφθες με φασκόμηλο!

Μαίνεται η φωτιά στη Βαρυμπόμπη