Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για τα δημόσια αγαθά

Ολόκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, έξω από το συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου στη Βίλκα. 

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπροσώπων των διοικήσεων Κοινωφελών Οργανισμών της πόλης, όπως η ΕΥΑΘ και ο Οργανισμός Λιμένος, ενώ παρευρέθηκε και ο υφυπουργός της Κυβέρνησης Γ. Μαγκριώτης.

Στη συγκέντρωση, που είχε καλεστεί από τις 16:00 συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και επιτροπές ενάντια στα διόδια. Οι 80 περίπου συμμετέχοντες τόνισαν ότι “τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα και δεν πωλούνται”. Εξέφρασαν έτσι την αντίθεσή τους σε κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών όπως του νερού, του αερίου, του πετρελαίου και των μεταφορών και ζήτησαν φτηνά κοινωνικά αγαθά για όλο τον κόσμο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της Αστυνομίας, η οποία, πέρα από την αυστηρή φύλαξη του χώρου, προσπάθησε να προκαλέσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ενόχληση στην πόλη, κλείνοντας για πάνω από μια ώρα όλο το δρόμο από τα Δικαστήρια ως το ΚΤΕΛ, χωρίς κανένα προφανή λόγο, πέρα από τη δυσφήμιση των κινητοποιήσεων. Η τακτική αυτή ακολουθείται πάγια από την Αστυνομία της Θεσσαλονίκης σε όλες σχεδόν τις κινητοποιήσεις.

Αργότερα θα αναρτηθούν και οι σχετικές φωτογραφίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μαζική ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και συνέλευση των εργαζομένων στα ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Και πάλι χωρίς φυσικό αέριο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης