in

Ο Β. Κλίτσκο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ουκρανίας

Ο Β. Κλίτσκο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ουκρανίας

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της εξέγερσης της αντιπολίτευσης εναντίον του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πλήρως τις αρχές και τους κανόνες του παιχνιδιού στην Ουκρανία, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο της χώρας.

Σημειώνεται πως η 25η Μαΐου ορίστηκε από το κοινοβούλιο ως ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το Κίεβο από την περασμένη Παρασκευή.

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιανουκόβιτς

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε σήμερα υπέρ της παραπομπής του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για να δικαστεί για «σοβαρά εγκλήματα» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όταν συλληφθεί.

Μια απόφαση η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το ουκρανικό κοινοβούλιο συνδέει τον Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε από το θώκο το Σάββατο και διαφεύγει τη σύλληψη από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, με την αστυνομική βία η οποία όπως αναφέρεται στο κείμενο αυτό οδήγησε στους θανάτους 100 και πλέον πολιτών της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Η απόφαση αυτή αναφέρει ακόμη ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Ψόνκα, δύο πρόσωπα τα οποία επίσης καταζητούνται από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, θα σταλούν επίσης για να δικαστούν στο ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το ΜΕΓΚΑ τρώει τα παιδιά του. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Εκδήλωση: Εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική- Ψέματα και αλήθειες